Мария Здравкова се класира на 50-о място, а Милена Тодорова

...
Мария Здравкова се класира на 50-о място, а Милена Тодорова
Коментари Харесай

Биатлонистките ни със задни класирания на 15 км

Мария Здравкова се класира на 50-о място, а Милена Тодорова приключи 52-а в самостоятелната дисциплинираност на 15 км при дамите в олимпийската конкуренция по биатлон в Пекин.

Здравкова, която беше един от знаменосците на българския тим на церемонията по откриването, позволи единствено една неточност във втората си пукотевица, само че с по-слабо ски-бягане финишира с пасив от 6:00.4 минути.

Милена Тодорова се подреди 52-а с пет пропуснати цели и закъснение от 6:02.2 минути. Третата българка - Даниела Кадева, остана 86-а (последна) с осем неточности.

Титлата сграбчи германката Денизе Херман. Тя измина трасето за 44:12.7 минути, откакто позволи единствено една неточност в третата от общо четирите стрелби.

За 33-годишната Херман това е втори олимпийски орден след бронза с щафетата на 4 по 5 км за дами в " Сочи 2014 ", само че в друга дисциплинираност - ски-бягане. Тя се причислява към рускинята Анфиса Резцова като единствените, спечелили олимпийски медали в биатлона и ски бягането.

Среброто завоюва французойката Анаис Шевалие-Буше с една пропусната цел и пасив от 9.4 секунди. За нея това е втори сребърен орден от Пекин след този в смесената щафета.

Трета приключи лидерката в генералното класиране за Световната купа за сезона Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия, която сгреши два пъти и остана на 15.3 секунди след победителката.

Защитаващата купата си от Пьончан 2018 Хана Йоберг (Швеция) се подреди едвам 16-а с три пропуснати цели и закъснение от 2:23.1 минути. Следващата дисциплинираност от програмата на биатлона е 20 км самостоятелно за мъже на следващия ден.

" Състезанието потегли сносно, само че още веднъж изтървах късмет за положително класиране поради стрелбата ми от състояние прав. За страдание през този сезон не мога да си намеря стрелбата, разяснява Милена Тодорова пред пратеника на Българска телеграфна агенция. - Не знам за какво по този начин се получава. С треньорите много неща говорихме и променихме поради тази пукотевица. Надявах се, че като дойда тук нещата ще с подобрят, тъй като доста пъти съм показвала, че на огромни шампионати се групирам и нещата се получават по-добре, само че за жалост този път не стана по този начин. "

Тя призна, че изискванията на пистата през днешния ден са били по-добри, като на старта на надпреварата температурата беше -7,5 градуса, а за финала падна до -13,5, само че в предходните дни тя беше към -20. Вятърът също по този начин се движеше в допустими граници през цялата конкуренция сред 2 и 2,5 м/сек.

" Малко е студено, само че другояче се усещам доста добре. Радвам се, че съумях да направя такава пукотевица, единствено една неточност. Изчислявам го като доста добър резултат. Надявам се в идващите надпревари да се показва още по-добре - в женската щафета, в спринта да изстрелвам без неточност. Днес изискванията бяха доста удобни. Не беше чак толкоз студено, нямаше вятър и се получи. Надявам се по този начин да бъде и в идващите стартове ", сподели Здравкова.

" Много е по-трудно да се кара на неестествен сняг. Поне аз по този начин го чувствам. Ските въобще не вървят по същия метод, по който вървят на естествения. Забавят. А и надморската височина в допълнение прави нещата още по-сложни ", добави тя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР