Мария Тереза Твиберг спечели златния медал в паралелния гигантски слалом

...
Мария Тереза Твиберг спечели златния медал в паралелния гигантски слалом
Коментари Харесай

Злато за Норвегия в женския паралелен старт на Световното по ски

Мария Тереза Твиберг завоюва златния орден в паралелния великански слалом за дами на Световното състезание по ски алпийски дисциплини, откакто се наложи над швейцарката Уенди Холденер във финала.

Точно както и в отборния старт през вчерашния ден златото бе решено в една серия, откакто в първата Твиберг и Холденер приключиха наедно. Във втората обаче норвежката, която кара по синьото трасе, поведе още през цялото време и завоюва с задатък от цели 0.67 секунди, с цел да донесе първи злато за Норвегия от шампионата във Франция. Вчера „ викингите “ останаха със среброто в отборната дисциплинираност, където те не съумяха да защитят златото си от Кортина 2021.

По пътя си към финала Твиберг се оправи с представителката на домакините Клара Дире на осминафиналите, германката Лена Дюр на четвъртфиналите и своята сънародничка и победителката от квалификациите Теа Луиз Стернесунд на полуфиналите. В дребния край норвежката се наложи над втората представителка на домакините Мари Лемюр, която бе изненадата на днешното съревнование. Французойката обаче стана жертва на проблем с оборудването в разногласието за бронза, откакто нейната лява ска се откачи при един по-тежък кант и тя нямаше по какъв начин да се пребори със Стернесунд.

Световната шампионка от Кортина д`Ампецо 2021 Марта Басино (Италия) изненадващо отпадна от надпреварата още в осминафиналите, където бе отстранена от Лемюр. Австрийката Катарина Лийнсбергер, която преди две години подели златото с Басино пък даже не се класира за етапа на директните елиминации, откакто зае 20-то място във вчерашната подготовка.

Световното състезание по ски алпийски дисциплини продължава на следващия ден с женския великански слалом, чиито маншове ще започват надлежно в 11:00 и 14:30 часа българско време.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР