Мария Тарашманова е пътешественик, който изследва красотите на България. В

...
Мария Тарашманова е пътешественик, който изследва красотите на България. В
Коментари Харесай

Мария Тарашманова за страстта си към пътуванията и любопитни истории

Мария Тарашманова е странник, който изследва хубостите на България. В профила си в Instagram тя споделя своите пътувания в спиращи дъха фрагменти.

Пред нас тя описа за вълнуващите си странствания из цяла България и показа забавни и занимателни случки, които е претърпяла на път.

Как се зароди твоята обич към пътешествията?

От дребна доста обичам да пътувам, само че не съм имала доста огромна опция да го върша. Първото странствуване, за което се сещам беше в 7 клас, когато моя другарка ме предложения на преход до Тевно езеро. Прекарахме два дни в разходка до езерото, гледахме залеза. Беше в действителност доста вълшебо. Хванахме последния ден от звездния дъжд и пълнолуние в това време. Този миг се е запечатал доста ясно в съзнанието ми.

Къде предпочиташ да пътуваш - в чужбина или в България?

Обожавам да навестявам разнообразни места, както в чужбина, по този начин и в България. Не се сещам за място отвън страната, което да ме е предиздвикало да се просълзя. България ми е на сърце. Обичам постоянно да се връщам на плаж Градина и на Калиакра. Освен красивите гледки, плажовете и морето, ме влече и хубавата храна.

Как постигаш съвършенството на твоите фрагменти, които споделяш в обществените мрежи?

Често, преди да отида някъде да фотографирам си върша moodboard. Прилагам този трик от най-малко половин година. Когато харесам някоя локация,аутфит, поза, ги резервирам в сбирка в директория, която кръщавам на съответно място. Невинаги нещата вървят по проект и би трябвало да се измисли различен проект в придвижване.

Какво те сграбчва в едно място?

Атмосферата. Например в Монополи се почувствах в свои води. Всички там бяха доста свободни и щастливи. Това беше тъкмо след разхлабването на ограниченията и никой не се съобразяваше с маски и ограничавания, нямаше го това терзание.

Как се отрази пандемията на твоите пътувания?

Честно казано, на мен пандемията не ми попречи. Аз пътувах доста из България, когато границите бяха затворени. Видях повече места, колкото не бях виждала през целия си живот до момента в България. У нас има доста скрити, красиви кътчета, които могат да се видят.

Ако чужденец те попита които са петте места в България, които би трябвало да посетя, кои ще му препоръчаш?

Със сигурност ще му кажа да обиколи към Смолян. Там има водопади, гледки. Ако желае да се катери ще го пратя в Пири, в Родопите.

Кои места мечтаеш да посетиш?

Мечтая да отида в Бали. Но тази фантазия не е обвързвана с отмора. Искам да срещна инфлуенсърите, които ме въодушевиха да стартира. Ще се веселя да ги видя онлайн и да ги опозная отвън мрежата. Това са Ракел и Мигел от Explorerssaurus. Много ги предлагам на хора, които желаят да се занимават професионално с Instagram, само че не знаят от кое място да стартират и се лутат.

Какво е правила в Амбарица, каква обичайната българска носия е пробвала и къде са я подгодинили кучета, пазачи на стадо овце? Кои места в чужбина са я впечатлили най-вече и къде би се върнала още веднъж?

Всичко това можете да видите в новото видео на Peika.bg!

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР