Мария Соле Фериери Капути ще бъде първата жена, която ще

...
Мария Соле Фериери Капути ще бъде първата жена, която ще
Коментари Харесай

Мария Капути ще свири в Серия А

Мария Соле Фериери Капути ще бъде първата жена, която ще управлява мачове в италианския хайлайф Серия " А ". 31-годишната Капути влезе в ранглистата на най-хубавите италиански арбитри от идващия сезон.

Тя към този момент има опит с тимове от Серия А, откакто през предходната година управлява срещата на Каляри и Читадела за Купата на страната. Във въпросния дуел тя анулира три попадения, само че единствено едно провокира възмущение на терена и по трибуните.

Това е един прелестен миг за футбола, за футболното съдийство. Също по този начин ни носи задоволство от свършената работа и е едно доказателство за мястото на дамите в нашия спорт ", съобщи Алфредо Тренталандже, ръководител на Съдийската комисия на Италианската федерация по футбол (FIGC).

Разбира се, новината за промоцията на Мария Соле в Категория Елит на италианските съдии, е исторически миг. Но мястото й тук не е привилегия или даденост заради нефутболни аргументи, а действителната премия за нейния труд и поредност, сподели още Тренталандже.

Капути стартира да надува свирката по терените преди седем години, а единствено две по-късно скача в третото равнище - Серия " С ". Сега към този момент може да се похвали, че напредъкът й е стигнал и до Серия " А ". Също по този начин тя управлява мачове и Серия " Б ", където дебютира дружно с Мария Марота.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР