Мария Шарапова ще трябва да премине през квалификациите на последния

...
Мария Шарапова ще трябва да премине през квалификациите на последния
Коментари Харесай

Шарапова ще играе квалификации за US Open, Азаренка - не

Мария Шарапова ще би трябвало да премине през квалификациите на последния за годината тенис шампионат от Големия шлем US Open, с цел да се вреди в главната скица. Рускинята е 171-ва в международната класация и е незабележим шансът да получи “уайлд кард”, най-много поради упования отрицателен публичен отзив. Тя самата изрази подготвеност да мине през пресявките на “Уимбълдън”, с цел да спести на себе си и на органзаторите рецензии при възможна покана. Впослествеи травма я принуди да пропусне целия сезон на трева, само че тя ще се върне на корта в Станфорд, където е идващият шампионат на WTA сред 31 юли и 6 август.

Виктория Азаренка ще взе участие в главната скица на US Open поради така наречен “защитен ранкинг”, от който може да се възползват контузените и бременните тенисистки. Към момента от шампионата в Ню Йорк са се отказали шест състезателки - Серина Уилямс, Лаура Зигемунд, Ярослава Шведова, Бетани Матек-Сандс, Кристина Куцова и Манди Минела.

Анджели Кербер ще пази купата си в Съединени американски щати, както и цялостния комплект от 2000 точки, като сега тя е трета в света. Лидерката Каролина Плишкова е лидерка в схемата, а втората Симона Халеп ще търси своя първи край на US Open.

Световната номер 105 Джулия Босръп е последната в ранглистата, която непосредствено влиза в главната скица, а с изключение на Азаренка, още четири състезателки се възползваха от предпазен ранкинг - Забине Лисицки, Ана-Лена Фридсам, Аля Томлянович и Слоун Стивънс.

US Open ще се организира сред 28 август и 10 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР