Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в

...
Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в
Коментари Харесай

Шарапова се пребори с Риск на осминафиналите в Шънчжън

Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата в китайския град Шънчжън с награден фонд 626 750 $. Във втори кръг рускинята победи мъчно финалистката от предходната година Алисън Риск (САЩ) с 4-6, 6-3, 6-2 за 2 часа и 22 минути игра.

Първият сет в мача бе решен от един-единствен пробив за американката, който пристигна още в откриващия гейм. До края на частта Риск не изпусна преднината си и поведе с 6-4. В началото на втория сет двете си размениха по един пробив, само че в последна сметка Шарапова съумя да отмъкне сета след съдбоносен пробив в осмия гейм. Битката сред двете тенисистки продължи с цялостна мощ и в третия сет, който още веднъж стартира с замяна на пробиви за 2-2. В петия гейм рускинята още веднъж завоюва подаването на съперничката си, а след нов пробив за 5-2 умъртви тотално интригата в мача.

В спор за място на полуфиналите някогашната номер 1 в света ще срещне Зарина Дияс от Казахстан, която победи с 2-1 сета представителката на домакините Шуай Чжан. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР