Мария Шарапова разкри, че преди година е окуражила Серина Уилямс

...
Мария Шарапова разкри, че преди година е окуражила Серина Уилямс
Коментари Харесай

Шарапова: Казах на Серина, че е по-добра от всички и трябва да се завърне


Мария Шарапова разкри, че преди година е окуражила Серина Уилямс да се завърне на корта. Американската легенда приключи кариерата си след провалянето от Айла Томлянович в трети кръг на US Open, като след едногодишното си неявяване от Тура поради травма записа три победи в седем мача на сингъл.

Шарапова, която бе част от коментаторския екип на ESPN за полуфиналите при дамите, съобщи, че е била доста щастлива да види още веднъж на корта тогавашната си съперничка.

„ Беше необикновено да видя от близко представянето на Серина на US Open и да стана очевидец на това по какъв начин тя се доближава към края на кариерата си, като все пак продължава да излъчва същата прелест и непримиримост, както постоянно “ – разяснява носителката на пет трофеи от Големия шлем.

„ Имах опция да беседвам с нея по това време предходната година. Казах ѝ „ Не желая да демонстрирам пренебрежение към актуалното потомство тенисистки, само че ти си доста по-добра от тях и би трябвало да се върнеш на корта “. Наистина се веселя, че го направи и имахме опция още веднъж да се насладим на играта ѝ, въпреки и за малко “ – добави някогашната №1.

Шарапова и Серина изиграха 22 мача между тях, като превъзходството на американката бе много изрично (20-2). Четири от тези мача бяха финали на Големия шлем – Шарапова надви на Уимбълдън през 2004 (6-1, 6-4), само че след това Уилямс победи на Australian Open 2007 (6-1, 6-2), Ролан Гарос 2013 (6-4, 6-4) и Australian Open 2015 (6-3, 7-6). Двете се изправиха една против друга и в мача за златния орден на Олимпийските игри в Лондон през 2012, като дуелът приключи с разгромното 6-0, 6-1 в интерес на американката.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР