Мария Шарапова изигра първия си мач на Ролан Гарос от

...
Мария Шарапова изигра първия си мач на Ролан Гарос от
Коментари Харесай

Мария Шарапова пред Sportal.bg: Много е вълнуващо отново да съм на Ролан Гарос

Мария Шарапова изигра първия си мач на " Ролан Гарос " от три години. 31-годишната рускиня реализира сложна победа на старта против холандската квалификантка Рикел Хогенкамп. Тя губеше с пробив в третия сет, само че обърна до крайното 6:1, 4:6, 6:3.

" Развълнувана съм ", отговори Шарапова на въпрос на Sportal.bg по отношение на това с какви усеща се завръща на Откритото състезание на Франция. " Страхотно е, че съм схемата. Страхотно е да съм още веднъж на корт, на който съм имала толкоз триумфи. Като млада това беше шампионат от Големия шлем, който беше доста сложен за мен, да се представям добре физически и душевен. Успях да се оправя с това. Така че да съм още веднъж тук и да преживея още веднъж тези моменти е доста вълнуващо ", показа още Мария, която има две трофеи и един изгубен край на " Ролан Гарос ".

Retrouvez les meilleurs moments du match entre Maria Sharapova et Richel Hogenkamp! Plus de highlights sur la chaîne Youtube de Roland-Garros >> https://t.co/L0wmcUhyym#RG18 pic.twitter.com/yTSKtoeRrD
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2018
" Нито една година не е същата и няма обстановка, която да се повтаря. Затова се любувам на това да се състезавам - тъй като всяка седмица, всеки шампионат носи ново предизвикателство и нов метод, по който да се оправиш с него. Нищо не се повтаря в спорта. Може да използваш опита и познание, което имаш, само че постоянно има нови неща.

В рамките на две седмици играеш против разнообразни противници и при разнообразни условия. Има върхове и падения. Трябва да намериш метод да контролираш страстите си и да се справяш с мачовете физически. Аз обичам провокациите. Искам да видя по какъв начин ще се оправя, по какъв начин да запазя централизация ", разяснява рускинята.

Тя приказва и за промяната на треньора, която направи през март. Тя се раздели със Свен Грьонефелд и стартира работа с някогашния си треньор Томас Хьогстед. " Винаги има развой на акомодация, само че с него съм прекарала години и сме имали триумфи. Двамата се познаваме доста добре професионално, само че и като персони. Знаем по какъв начин да работим дружно. Това може би направи нещата малко по-лесни за мен ", изясни Шарапова.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР