Мария Шарапова изигра много силен мач и се справи с

...
Мария Шарапова изигра много силен мач и се справи с
Коментари Харесай

Шарапова повиши децибелите и взе реванш

Мария Шарапова изигра доста мощен мач и се оправи с поставената под номер 14 Анастасия Севастова от Латвия. Рускинята завоюва с 6:1, 7:6(4) и се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия. За място на осминафиналите тя ще спори с Анжелик Кербер или Дона Векич.

Миналата година Севастова спря Шарапова в четвъртия кръг на US Open, което бе първият шампионат от Големия шлем след завръщането на някогашната номер 1 в света. Тогава двете изиграха доста оспорван трисетов дуел, а през днешния ден това бе на път да се случи. Носителката на пет трофеи от Големия шлем бе блестяща в първия сет, в който загуби единствено един гейм. Тя доминираше тотално, като сподели разнообразна игра и даже направи няколко нетипични излизания на мрежата, които й донесоха триумф.

Във втората част Шарапова на три пъти побеждаше с пробив, само че съперничката й успяваше да изравни. В главата на рускинята като че ли нахлуха спомените от Ню Йорк, когато водеше със сет и пробиви във втория, само че загуби. Този път обаче Мария се оправи. Тя резервира централизация и в последвалия тайбрек съумя да надделее. За нея това е едвам трета победа над тенисистка от топ 20 след завръщането й на корта.

Victory for @MariaSharapova

The 2008 #AusOpen champion d [14] Anastasija #Sevastova 6-1 7-6(4), books her place in 3R.#AusOpen pic.twitter.com/9m97d6jQb9
— #AusOpen (@AustralianOpen) 18 January 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР