Мария Сакари започна колебливо днешния си мач на Australian Open,

...
Мария Сакари започна колебливо днешния си мач на Australian Open,
Коментари Харесай

Australian Open: Сакари и Кийс продължават към осминафиналите

Мария Сакари стартира нерешително днешния си мач на Australian Open, само че с течение на дуела откри верния темп и не след дълго се класира за осминафиналите на конкуренцията в Мелбърн. Вероника Кудерметова си опита да си опълчи на своята съперничка, но силите й не доближиха и тя напусна корта, отстъпвайки с 6:4 6:1 на международната номер осем.

С началото на мача Вондрушова бе по-разнообразна в играта си и справедливо излезе напред в резултата. Изведнъж обаче функциите се размениха. Сакари стартира от ден на ден да постанова нападателния си жанр и това скоро й се отплати. Гъркинята изравни до 3:3, а по-късно продължи да слага съперничката си напрегнат и още в ответния гейм се снабди с нов брейк, който задържа до последно и докара развръзката до край - 6:4.

Във втората част самодейността бе от страната на Сакари, която безпроблемно потегли напред с 4:1 в геймовете. Гъркинята изглеждаше по-енергичната от двете на корта и напълно разумно диктуваше събитията. Доминантната игра на международната номер осем изцяло все връх в събитията на корта. Трети брейк в частта бе и окончателният завършек на срещата, изпратил Мария към 1/8-финалната фаза.

В друга среща от деня Мадисън Кийс бе съществено тествана от Циан Уанг. Кийс отстъпи първия сет, само че след това стабилизира изцяло предстанянето си и след един нескончаем мач откри място в третиа кръг на Australian Open 2022. Срещата приключи при резултат 4:6 6:3 7:6(2) в интерес на шампионката от Аделаида и тя си поздрави с девета поредна победа на австралийска земя.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР