Мария Сакари имаше колебливи последни няколко месеца, но нещата се

...
Мария Сакари имаше колебливи последни няколко месеца, но нещата се
Коментари Харесай

След успеха над Томова: Сакари не спечели нито сет срещу световната номер 103

Мария Сакари имаше неуверени последни няколко месеца, само че нещата се трансформираха при започване на сезона на трева. Гъркинята доближи до полуфиналите в Берлин и упованията бяха за мощно показване на Уимбълдън. В Лондон тя направи обещаващ старт, записвайки две поредни победи, в това число и такава против Виктория Томова в предходния кръг. Днес пък международната номер 5 имаше привидно преодолимо трудности в лицето на ветеранката Татяна Мария, единствено че германката сервира следващия ефектен резултат в хода на седмицата и не даде нито сет на именитата си съперничка - 6:3 7:5.

Първите минути на дуела по никакъв метод не предвещаваха да станем очевидци на сходна развръзка. Сакари имаше лек превес първоначално и бе доста покрай това рано да си извоюва преднина, само че пропусна и трите си брейк шанса. Впоследствие двете бяха задоволително солидни в своите половини, с цел да поддържат паритета налице, само че в самия край статуквото на корта изненадващо бе нарушено от ветеранката. Мария, в чийто боеприпас участват най-вече слайс ударите, трансформира в пробив още първата опция, до която доближи, а по-късно със сервис гейм на нула се приближи една стъпка по-близо до успеха.

Сакари бе покрай това да съобщи още дебютния си сервис гейм във втората част, само че се окопити, и обърна позицията на корта в своя изгода - 3:0. Бившата номер 3 в света изглеждаше в цялостен надзор над протичащото се и не закъсня моментът, когато сервира за равнене на резултата - 5:2. Тогава обаче Сакари записва непредвиден спад, който върна в играта 34-годишната германка. Мария продължи да тормози съперничката си със своя жанр на игра и намаляваше възможностите на Сакари до най-малко. Бившата номер 46 навлезе в отлична серия, печелейки всеки един гейм до края, с цел да сервира една от най-големите сензации в тазгодишното издание на шампионата. С успеха си пък Мария се трансформира в най-възрастната състезателка, която доближава до 1/8-финалите в конкуренция от Шлема със своите 34 години и 328 дни.

Hello, fourth round
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР