Мария Сакари и Арина Сабаленка продължават на полуфиналите на Финалния

...
Мария Сакари и Арина Сабаленка продължават на полуфиналите на Финалния
Коментари Харесай

Сакари и Сабаленка продължават на полуфиналите на Финалния турнир на WTA

Мария Сакари и Арина Сабаленка не престават на полуфиналите на Финалния шампионат на Женската тенис асоциация (WTA) на осемте най-хубави през сезона с награден фонд 5 милиона $ във Форт Уърт (САЩ).

Поставената под номер 5 гъркиня надви Онс Жабюр с 6:2, 6:3 за 69 минути и приключва преди всичко в класирането в група " Нанси Ричи " с три победи от три мача.

Сакари направи два пробив за 5:1 в първия сет, което означаваше, че номер 2 в света Жабюр към този момент нямаше научен късмет да продължи напред, даже и да се беше спечелила успеха.

Във втория сет петата в международната класация гъркиня поведе с 3:1 и без проблеми затвори мача.

Жабюр направи 31 непредизвикани неточности в дуела против единствено 10 за Сакари.

" Вярвам си, просто съм безстрашна на корта и се развличам. Няма загадка за това по какъв начин играя, само че мисля, че беше време просто да стартира да играя добре още веднъж и съм доста щастлива, че това в действителност се случи тук ", сподели Сакари по време на изявлението си на корта.

На полуфиналите тя ще играе с Каролин Гарсия (Франция) или Даря Касаткина (Русия), до момента в който Арина Сабаленка ще срещне номер 1 в света Ига Швьонтек (Полша).

В другия мач от групата Сабаленка победи Джесика Пегула (САЩ) с 6:3, 7:5 и приключи на второ място в класирането с два триумфа и една загуба.

Сабаленка стартира доста мощно мача и поведе с 5:2. Световната номер три Пегула по-късно избави четири сетбола, с цел да направи пробив, само че Сабаленка още веднъж взе подаването й в идващия гейм, с цел да завърши сета.

Пегула изостана с 0:2 във втората част, само че изравни 3:3. Сабаленка направи пробив за 5:3, след което загуби подаването си. Все отново тя взе подаването на американката в 12-ия гейм и постави завършек на дуела.

" Тя е страховит състезател и ме накара в действителност да се боря довечера. Щастлива съм, че бях в действителност съсредоточена от началото до края и съумях да завърша този мач в два сета ", сподели беларускинята.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР