Мария Маркова и Емил Павлов. Снимка: Искра.бг Прокурор Мария Маркова и

...
Мария Маркова и Емил Павлов. Снимка: Искра.бг
Прокурор Мария Маркова и
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР за изборна търговия в Несебър: Хванаха общински служител с над 185 000 евро и 25 000 лева

Мария Маркова и Емил Павлов. Снимка: Искра.бг

Прокурор Мария Маркова и старши комисар Емил Павлов дадоха детайлности за арестувания чиновник на Община Несебър за изборна търговия .

По време на полицейските дейности са били открити суми от над 185 000 евро и 25 000 лв. . По случая е формирано досъдебното произвеждане по член 167 от Наказателен кодекс. Комисар Павлов сподели:

„ През вчерашния ден беше извършена полицейска интервенция от отдел „ Икономическа полиция “ под надзора на Районната прокуратура-Бургас по сигнал, че лице е получило крупна сума пари, предопределена за пазаруване на гласове. В хода на извършените професионално-следствени дейности е открита и конфискувана сумата от 185 хиляди евро и 25 000 лв., която сума сега имаме данни, че е била предопределена за закупуване на гласове по отношение на идните локални избори. “

„ Важно е да се означи, че такава интервенция е невиждана все още, защото успяхме взаимно с Прокуратурата да стигнем до най-високото равнище – до хората, които обезпечават средствата и ги разпределят. Служителят е на управителна позиция в Община Несебър. Парите са открити в дома на арестуваното лице “, уточни Павлов.

„ Образуваното досъдебно произвеждане е за предлагането и даването на имотна полза на избрани лица да упражнят своето изборно право за гласоподаване на идните локални избори. Тези пари са предопределени за склоняване на лицата да упражнят своето изборно право “, изясни прокурор Маркова

Подробности от брифинга можете да гледате във видеото:

„ Имаме тенденция кой обезпечава тези средства. Но към момента сме в начален стадий на следствието “ , безапелационен е Емил Павлов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР