Мария Касимова-Моасе не живее в България от 6 години и

...
Мария Касимова-Моасе не живее в България от 6 години и
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе: Живяла съм всяка година дори повече от 6 месеца в България

Мария Касимова-Моасе не живее в България от 6 години и този факт не ѝ дава право да се кандидатира за поста на вицепрезидент на Р България, настояват от Вътрешна македонска революционна организация. По-рано през днешния ден Вътрешна македонска революционна организация (ВАС) с гледище да анулира решението на ЦИК за регистрация на кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов- Мария Касимова- Моасе.

Ето какво отговори на това:

" През всичките тези години съм живяла даже повече от шест месеца всяка година в България, тъй че тези нападки са безпочвени. Съпругът ми Стефан имаше бизнес в чужбина, занимаваше се с отдаване на къща чартърен в туристическия сезон и постоянно пътувах, с цел да го виждам и да му оказвам помощ. Първо в Менорка, след това във Франция. Но работата и децата ми бяха в България, тъй че не съм напускала трайно страната.

Малката ми щерка беше на 15 години, учеше в Американския лицей, грижех се за нея, участвала съм даже на всяко празненство. Голямата бе към този момент на 21. Всеки месец преподавах своите курсове по етикет в България, плащала съм си налозите в България, тъй че няма по какъв начин да бъда упрекната, че не съм била задоволително дълго време в страната ".

Най-дългият интервал, в който фамилията не е съумяло да се прибере в България е бил при започване на пандемията - два месеца.
 Вътрешна македонска революционна организация сезира Върховен административен съд за нарушаване на Конституцията от вицепрезидента на Лозан Панов Вътрешна македонска революционна организация сезира Върховен административен съд за нарушаване на Конституцията от вицепрезидента на Лозан Панов
Мария Касимова-Моасе не живее в България от 6 години и този факт не ѝ дава право да се кандидатира за поста на вицепрезидент на Р Бълга...

" Но от 18 октомври предходната година и Стефан се върна в България поради мен, тъй че сме и двамата непрекъснато тук ", безапелационна бе тя. Да ме упрекват, че съм живяла другаде непрекъснато, тъй като по този начин са прочели в мой текст, е все едно да ме упрекват, че и " Шато Лакрот " е мой и аз съм основната героиня от книгата ми.

Крайно време да свикнем с това, че сме свободни, че сме в Европейския съюз и можем да пътуваме свободно, да работим, да живеем, да се движим сред държавите-членки изцяло свободно и без ограничавания ".

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР