Мария Желязова се присъединява към екипа на AstraZeneca клъстер Балкани.

...
Мария Желязова се присъединява към екипа на AstraZeneca клъстер Балкани.
Коментари Харесай

Мария Желязова става ръководител Комуникации в AstraZeneca за региона на Балканите

Мария Желязова се причислява към екипа на AstraZeneca клъстер Балкани. Като Ръководител Комуникации във фармацевтичната компания, ще дава отговор за вътрешните и външни връзки в няколко страни в района. Тя е работила в редица интернационалните компании и има над 15 години опит в областта на връзките, връзките с обществеността и медиите, създаване на работодателска марка, storytelling, stakeholder management и основаване на тактики за корпоративна обществена отговорност.

" През 2021 година в AstraZeneca формирахме ново структурно звено - клъстер Балкани, коeто включва България, Словения, Хърватска, Сърбия, Черна гора и други страни от Южните Балкани. От тогава сме в непрестанен развой на развиване и напредък във всички аспекти, включително и разгръщане на екипа. Тази промяна докара до нуждата от основаването на обща информационна тактика, която да е в звук с нашата просвета и полезности.

Вярвам, че със своя опит и умеене да работи в крос-функционални интернационалните екипи, както и със мощната мотивация да бъде част от обществено виновна компания, Мария ще способства за надграждането на положителния имидж на организацията в района ", споделя Деян Лаковски, шеф клъстер Балкани в AstraZeneca.

Преди да се причисли към биофармацевтичната компания, Мария управлява отдел Корпоративни връзки в tbi bank за България, Румъния и Гърция. Заемала е разнообразни позиции в интернационалните компании като Coca-Cola HBC и Societe Generale Expressbank. Тя е част и от екипа на съдружие " 1 % смяна ", чиято цел е да промени настройките за дарителство в обществото.

" Изключително наслаждение е да съм част от компания, в която многообразието, развиването на чиновниците и стремежът към нововъведения и създаване на устойчива среда са водещи полезности. AstraZeneca е организация с впечатляваща история и основен фокус върху пациентите, както и благосъстоянието и ангажираността на екипите. Тепърва с сътрудниците ни предстоят доста забавни планове и дела, за които нямаме самообладание да ви разкажем. ", споделя Мария Желязова.

Тя добавя, че е впечатлена от приобщаващата просвета и салдото във всички посоки в компанията, чиито звук е заложен от лидерския екип. Той е построен от представители на всички страни на клъстер Балкани и сега в него си взаимодействат сполучливо експерти с над 20-годишен стаж в компанията с такива, стартирали едвам преди месеци.

По-рано тази година към управлението на компанията се причисляват също Деница Стоянова в ролята на районен HR управител и Милош Ичевич, който ръководи отдела за Онкологични болести. А през септември Владко Борич пое управлението на най-новото звено - Редки заболявания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР