Мария Илиева, която е една от най-популярните ни певици, изпрати

...
Мария Илиева, която е една от най-популярните ни певици, изпрати
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Мария Илиева е отгледана в общежитие

Мария Илиева, която е една от най-популярните ни певици, изпрати извънредно сполучлива 2023 година През това време тя съумя да записва в актива си национално турне, огромен концерт в зала 1 на НДК, присъединяване в журито на „ Гласът на България “ по bTV, като в това време добави и няколко награди към богатата си сбирка от оценки.

Певицата е родена на 1.12.1977 година, има наследник и щерка и щастлива връзка с предприемача Александър Междуречки.

 

Факт№1

Като бебе е отглеждана в общежитие

Родителите на Мария Илиева са доста млади – когато тя се появява на бял свят, те към момента са студенти в Музикалната академия и живеят в общежитие на „ Студентски град “. Майка й – известната хорова диригентка Ваня Монева не прекъсва образованието си поради раждането на Мария. Бабата на певицата също е млада по това време и към момента не се е пенсионирала. Налага се младото семейство да разчита за помощ на прабабата по майчина линия, която постоянно пътува от Велико Търново до София за бебето, до момента в който родителите на бъдещата звезда се приготвят умерено за изпитите си в академията.

 

Израснала е в Казанлък

За Мария Илиева е известно, че е родена в родния град на майка си – Велико Търново, и е прекарала тийнейджърските си години в София, където и през днешния ден е непрекъснатият й адрес. Рядко обаче се загатва, че огромна част от детството й е минало в Казанлък. Родителите й се развеждат още когато е в детската градина. Майка й работи в Казанлък цели 10 години. Там управлява няколко хора, в това число детски, в който бъдещата звезда стартира да пее като дребна. Тя учи в Казанлък и там в началото я одобряват в Математическа гимназия. Когато майка й печели конкурс за началник на женски фолклорен хор в Българското национално радио, двете се местят в София и момичето се записва в Софийската математическа гимназия, която и приключва.

Факт№3

Не желала да се занимава с музика

Като дете изрично оповестила на роднините си, че не желае да се занимава с музика, когато порасне, макар че двамата й родители са музиканти – хоровият диригент Ваня Монева и починалият към този момент виртуозен кларинетист Красимир Илиев. Бъдещата звезда желала да има сериозна специалност и твърдо работно време. Не й харесвало да работи вечер като майка си, която след концерти се прибирала късно и постоянно я заварвала заспала на дивана.

Затова след Математическата гимназия решила да учи стопанска система. Приета е в УНСС в София, където по това време се влиза извънредно мъчно и конкуренцията е голяма. Завършва компетентност „ Застрахователен бизнес “, а по-късно и магистратура по интернационалните връзки.

 

Факт№4

Учила се от Надка Караджова

Въпреки че настойчиво твърди, че не желае да става певица, Мария Илиева непрестанно пее, учейки се сама, като подражава на огромните международни музикални звезди, както и от одобрените национални певици в хора, който майка й управлява. Една от тях е и Надка Караджова. Тогавашната ученичка постоянно я моли да й покаже по какъв начин пее избрани фолклорни претекстове, а по-късно се старае да ги повтори. С времето увлечението по поп музиката се оказва по-силно от това към фолклора, само че и до през днешния ден звездата от време на време излиза на сцената дружно с хор „ Ваня Монева ”, управителен от нейната майка.

 

Факт№5

Била е тв водеща

След уроците по солфеж, които взима като дето, Мария Илиева стъпва на сцената за първи път като вокал на група с името „ Високо. Това става когато е студентка във втори курс. Пианистът на бандата я чува на студентски ваучър и я кани на прослушване. По това време бъдещата звезда не знае даже по какъв начин се държи микрофон. Въпреки това я взимат в групата, която няма лични части. Музикантите, свирят музика на други групи по клубове из цялата страна. Стилът е рок. „ Покрай група „ Високо “ бях поканена да повеждам две музикални излъчвания: Едното е в Българска национална телевизия, а другото – в кабелна телевизия “, спомня си Мария. Предаването в Българска национална телевизия се споделя „ По вълните на музиката “, излъчва се един път седмично и негов фокус е класическата музика. Името на другото предаване в „ Само за теб.

 

Факт№6

Освен певица е и бизнесдама

Макар да е известна като певица, Мария е и бизнесдама. Тя развива две продуцентски компании. Едната се занимава със личните й планове – албуми, участия и концерти. Другата е обвързвана с менажиране и продуциране на млади реализатори. Певицата я основава преди 17 години. Първата изпълнителка, която влиза в нея, е Криста. Тя печели народен конкурс, в който присъединяване взимат 180 души. Артист в същата компания е била Мона Гочев, преди да стане снаха на режисьора Димитър Гочев, както и рапърът Атанас Колев, който след напускането си разгласи, че е имал връзка със своята шефка.

 

Факт№7

Години наред живеела в „ Люлин “

В момента звездата е горда обитателка на първокласен дом в първокласен столичен квартал, само че не всеки път е било по този начин. Основната част от живота и в София още от тийнейджърските й години тя е прекарала в панелен апартамент в работническия квартал Люлин ", на който голяма част от българите гледат като на гето. Там Мария продължава да живее с майка си и даже когато към този момент е одобрена звезда на българската сцена и печели най-големите награди с осъществяванията си. Дълги години няма предпочитание да сменя адреса си, тъй като поради непрекъснатите пътувания за участия рядко се прибира у дома. Предпочита, когато има тази опция, да е в дома на майка си в „ Люлин ", с която имат доста мощна връзка.

 

Факт№8

Била пред брак с министър

За персоналния живот на Мария Илиева е писано какво ли не. Тя има няколко обществени връзки, като една от най-неизвестните за необятната аудитория е любовта й с Красен Кралев, два пъти министър на спорта в държавните управления на Бойко Борисов. Връзката им траяла година и половина. Разделят се малко откакто Кралев става министър, защото откриват, че са доста разнообразни, макар че са сгодени и всички чакат женитба. След това Красен се залюбва с тв водещата Виктория Петрова, с която също се раздели през предходната пролет.

 

Факт№9

Измества Анелия от „ Гласът на България “

Според упорити клюки Мария Илиева е влезнала в журито на „ Гласът на България ” по Би Ти Ви в последния миг, измествайки от мястото фолк звездата Анелия. Изпълнителката на „ Погледни ме в очите ” била определена за треньор в последния излъчен досега сезон на предаването. Тя трябвало да заеме мястото на напусналата Галена и била договорила. Всички условия по присъединяване си. Точно преди подписването на контракта обаче на хоризонта се появила Мария Илиева и в малкия екран предпочели нея пред Анелия. Това 6ила повода в журито на шоуто за първи път от съществуването му в България да няма представител на стила попфолк. Анелия обаче взе присъединяване във финалния концерт на „ Гласът “.

 

Факт№10

Плакала цяла нощ след първото раждане

Макар че усмивката не слиза от лицето и при обществени изяви, звездата изживяла доста тежка рецесия, откакто родила сина си Александър, който скоро става на б години. Известно е, че таткото не е участвал на изписването на детето от болничното заведение, а връзката му с певицата е доста къса. Прибирайки се в дома си от родилния дом, младата майка се чувствала дебела, грозна и отблъскваща. Цяла нощ плакала от обезсърчение и тъга. После обаче си споделила, че завършва с черните мисли и че отсега нататък няма да мисли за това, което и липсва, а ще се радва на детето си и ще го отгледа с обич, без значение че татко му го няма. Днес споделя, че е щастлива с дребния Алек, с половинката си Александър Междуречки, който по случайност носи същото име като момчето, и с дъщеричката си София, която е плод на връзката с предприемача.

Инфо: Уикенд

Тагове: Мария Илиева певица Ваня Монева кларинетист Красимир Илиев хоров диригент Надка Караджова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР