Мария Игнатова, която много рядко говори за личния си живот,

...
Мария Игнатова, която много рядко говори за личния си живот,
Коментари Харесай

Мария Игнатова погреба баща си, който искал да свали Тодор Живков

Мария Игнатова, която доста рядко приказва за персоналния си живот, загуби татко си . Игнат Игнатов бил инженер, само че и художник и стихотворец и очевидно от него някогашната водеща е наследила афинитета към изкуството. Освен това бил отстъпник в комунистическите години. „ Да устоиш, да не предадеш, да останеш чист пред себе си, родината и децата си. Зная цената, която си платил, тате. Ние в никакъв случай не ще успеем да се отблагодарим на теб и другите като теб. Но няма да не помни. Ще описвам “, зарече се на гроба му Мария. Бащата на водещата бил задържан през 1979 година и упрекнат в опит за основаване на подривна група, която цели да смъкна от власт Тодор Живков.

„ На 31 март 1979 година за първи път нощувах в килия. Килия на Държавна сигурност. Беше впечатляващо. Слугите на бащите на днешните ръководещи ме бяха прибрали на безшумно, малко, "уютно ", бетонно местенце. Казаха ми,че ще имам опция да премислям. Размишлявах. По техните закони бях вътре с двата крайници. По членове 108 и 110 от Наказателния кодекс ме чакаха дълги години за разсъждение в пандиза. Бая размишлявах през този ден.Чудех се какво знаят и какво не знаят. Е,размислих - каквото знаете,това е. Пък да става каквото ще. Вярно било,че мълчанието било злато “, спомня си приживе бащата на телевизионерката..

По същото време майка й лежи в болничното заведение за задържане, бременна с Мария. Когато се прибира, намира апартаментът разпилян с краката нагоре от милицията, а мъжът й-отведен и хвърлен в пандиза. „ Баща ми цялостен живот е бил безконечната съпротива. Има доста сложен живот, за някой от нещата в него аз разбрах доста по-късно. Той не обича да приказва за престоя си зад решетките”, призна русокоската в телевизионно изявление преди време. В края на краищата тежкото обвиняване е заменено с по-леко, а татко й се
отървава с три години условно. „ Винаги е гледал на случилото се в възприятие за комизъм. Той в този момент е доста по-мъдър”, проучва телевизионерката.

Този злополучен арест обаче пречи на таткото на Мария да замине с жена си за Либия няколко години по-късно. Клеймото „ съперник на режима” тежи съществено на Павел, който мъчно стартира работа у нас, а за пътешестване отвън граница даже не може да намерения. Така за африканската страна отпътува единствено майката, която по това време главно устоя фамилията. Мария и брат й, който е четири години по-малък от нея, остават с татко си в родината, само че дистанцията отдалечава родителите им и те се развеждат.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР