Мария Гроздева спечели своя 18-и златен медал в състезания за

...
Мария Гроздева спечели своя 18-и златен медал в състезания за
Коментари Харесай

Мария Гроздева спечели 18-и златен медал за Световната купа и взе квота за 7-а олимпиада

Мария Гроздева завоюва своя 18-и златен орден в надпревари за Световната купа по пукотевица, което й донесе и квота за седмо присъединяване на олимпийски игри. Двукратната олимпийска и международна шампионка победи в стрелбата от 25 м със състезателен револвер в Пекин (Кит), оставяйки след себе си унгарката Вероника Майор (Унг) и олимпийската №1 в дисциплината от Рио`16 Ана Коракаки (Гър).

" Много сме щастливи (б.р. - с нейния брачен партньор и треньор Валери Григоров) - необикновен триумф поради високите резултати и мощния край. Не съм имала такова съревнование - финал на Световна купа да се затвори на 586 т. Не започнах доста добре, само че ме избави това, че не се интересувах от резултатите ", описа 47-годишната Гроздева пред " Нова тв ".

Преди сезона тя разгласи, че в случай че не се класира за Токио 2020, ще приключи кариерата си и ще се занимава единствено със отговорностите си като президент на Българския стрелкови съюз.

Гроздева е единственият български състезател с 5 олимпийски медала. Тя взе участие в Барселона`92 (бронз), Атланта`96 (злато и бронз), Сидни 2000 (бронз), Атина`04 (злато), Пекин`08 и Лондон`12, а за Рио`16 не съумя да завоюва квота.

" Много е рано да се приказва за самата олимпиада. Само с готовност не става. Трябва много труд, изключвам годините си, само че контузиите, поради и моята задълбочаваща се травма в рамото, върша доста сложни тренировки. Дано да съумея да се запазя физически и душевен ", съобщи още Гроздева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР