Мария Грънчарова - сестра на президентския съветник Николай Копринков, също

...
Мария Грънчарова - сестра на президентския съветник Николай Копринков, също
Коментари Харесай

Сестрата на съветник на президента с евтин апартамент от “Артекс”, но по модела на Цецка Цачева

Мария Грънчарова - сестра на президентския консултант Николай Копринков, също е купила на ниска цена апартамент, и то отново от компания “Артекс”. Това демонстрират документи в Имотния указател, оповестява "24 часа ".

Сделката е от края на 2017 година Тогава Грънчарова и брачният партньор ѝ купуват тристаен апартамент с повърхност 105 квадратни метра и гараж от 18 кв. метра. Жилището се намира в столичния квартал “Изгрев” на ул. “Самоков”, на метри от Борисовата градина. Според уеб страницата на “Артекс” там се намира постройка “Диамант”, която е една от най-новите, приключени от компанията. Тя е въведена в употреба през юни 2018 година, а измежду екстрите в първокласния комплекс са спа център и басейн.

“От документите по договорката излиза наяве, че семейство Грънчарови са платили малко над 205 000 лв. за жилището и гаража. Това прави цена от 1000 евро на кв. метър за жилището и гаража, което може да се дефинира като много преференциална договорка. Защото информация в обявите на огромни организации, които оферират жилища в същата постройка, демонстрира, че офертите там за сходни жилища са за най-малко 1800 евро на кв. метър. Отделно се оферират гаражи за 22 000 евро.

Грънчарови са платили жилището със лични средства и с банков заем. Няма точни данни какъв е неговият размер. Но от документи в Имотния указател излиза наяве, че в случай че се стигне до повреждане на договорката по виновност на продавача, той дължи наказателна клауза на купувачите в размер на 155 000 лв..

Подобно бе финансирането, което разгласи някогашният правосъден министър Цецка Цачева за своето жилище в прилежащия квартал “Изток”, което тя също е купила от “Артекс”. За апратамент от 198 кв. метра на недодялан градеж Цачева платила 285 000 лв..

Когато се появи информацията за нейната договорка, тя изясни, че има подписан прелиминарен контракт с компанията през 2017 година за заплащане “на зелено”, като сумите са превеждани напълно по банков път с начислени налози, а единствената отстъпка, която е получила, била да я изчакат да продаде жилището си в Плевен, с цел да заплати строителството сред грубия градеж и акт 16.

“Дължа с падеж в края на май сума за дотъкмяване сред типа, в който е бил парцелът все още на нотариалния акт, и това, което е след акт 16”, сподели още Цачева.

От обществена информация в Търговския указател излиза наяве, че Мария Грънчарова има дялове в две компании - “Йонима” и “Дийонима”. Нейна съдружничка е Дияна Копринкова. Основният бизнес на двете дами е в областта на туризма - имат ресторант с хотел в пловдивското село Труд.

Преди да стане консултант на президента Румен Радев, Копринков в интервала 2011-2015 година бе кмет точно на село Труд. Той е приключил Техникума по механотехника в Пловдив, а по-късно има бакалавърска степен по Физическо образование в Пловдивския университет. Магистър е по три специалности - “Управление на социално-педагогически действия с деца и юноши”, “Политики и тактики в обществената администрация” и “Защита на информацията”.

От 2003 до 2011 година е общински консултант в община “Марица”, бил е регионален координатор за Пловдив на организацията за младежта и спорта, която към този момент е министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР