Мария Габриел взе мандата, без да представи състав на кабинетВъпреки

...
Мария Габриел взе мандата, без да представи състав на кабинетВъпреки
Коментари Харесай

Вечерни новини: Габриел взе мандата, без да представи състав на кабинета; България се доближава до инфлацията за еврозоната

Мария Габриел взе мандата, без да показа състав на кабинет
Въпреки безапелационните поръчки на ГЕРБ от нощес, че в случай че до 12.00 ч. през днешния ден няма лист с министри „ по-скоро вървим към избори “, явно има смяна в позицията. Мария Габриел бе избрана за кандидат-премиер и тя получи мандата от президента Румен Радев. Но нито показа състав на кабинет, нито го върна несбъднат.
България постепенно се приближава до допустимата инфлация за еврозоната (графика)
България продължава постепенно да се приближава до допустимата инфлация за влизане в еврозоната. Това демонстрират най-новите данни на европейската статистическа работа Евростат. Въпреки че напредъкът е забележим и от графично показаните данни, пътят на България до осъществяването на маастрихтските критерии наподобява към момента дълъг.
Комисия за защита на конкуренцията санкции ClaimCompass с 90 000 лева поради „ недобросъвестни “ реклами
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи санкция в размер на близо 90 000 лева на българската платформа ClaimCompass. Дейността на компанията е обвързвана с компенсации при закъснели или анулирани полети. А санкцията е наложена поради непозволени реклами.
БДЖ ще заплати със 740 хиляди лева повече за немските вагони втора употреба
До края на седмица следва сключване на контракта с Deutsche Bahn за покупка на 76 използвани пътнически вагона. Това оповестява транспортният министър Георги Гвоздейков със своя обява във Фейсбук. Справка в ЦАИС демонстрира, че предложението на Deutsche Bahn е на обща стойност над 30.4 млн. лева без Данък добавена стойност, което е с към 743 хиляди лева над в началото оповестената планирана цена.
Как могат да се осъществят опциите за обективен преход в Стара Загора?
Изпълнението на европейския проект „ Преход на опциите “ продължава с второ събитие в Стара Загора. „ Бранд Медия България “ и Агенцията за районно икономическо развиване (АРИР) провеждат взаимно кръгла маса, на която в дълбочина да бъдат дискутирани опциите за обективен преход в района, който ще е най-засегнат от енергийния преход.
Телекомите ще смъкват цените при над 2% дефлация в България
От 2025 година потребителите ще имат право – без предупреждение и без да дължат неустойка – да прекратят контракта си с мобилен оператор при положение на повдигане на цените поради инфлацията, както и опция за понижаване на месечните цени при определени параметри на дефлация. Това са част от измененията, които мобилните оператори се съгласиха да създадат в общите си условия, с цел да балансират договорните връзки с клиентите.
Тракия икономическа зона става по-привлекателна за вложителите
Тракия икономическа зона има за цел да стане все по-привлекателна за вложителите, усвоявайки средствата по Концепцията за интегрирана териториална инвестиция (КИТИ) на региона. В сегашния програмен интервал точно те са главен инструмент за приемане на европейско финансиране, а главната цел на този нов метод е превъзмогване на районните разлики. 
Путин може да се окаже най-заблуденият от фалшифицираните избори
В неделя, след три дни на гласоподаване, същите тези чиновници оповестиха безапелационна победа на президента, давайки му рекордните 87% от гласовете, написа Politico в специфичен материал по тематиката.

Няма подозрение, че Путин ще употребява резултата като доказателство за всеобща поддръжка. Но такива изкривени избори, в които всички кандидати бяха смазани и даже мъртвите можеха да гласоподават за него, рискуват да подкопаят политическата непоклатимост, за която той жадува. Тези избори могат да се дефинират като историческо дъно за постсъветска Русия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР