Мария Габриел разговаря с ДПС и ИТН, за да им

...
Мария Габриел разговаря с ДПС и ИТН, за да им
Коментари Харесай

Габриел благодарна за подкрепата на ДПС и ИТН

Мария Габриел беседва с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, с цел да им благодари за поддръжката за експертно държавно управление. За нас първи приоритет са хората, разгласи пред медиите тя в Народното събрание. Водещи остават ПВУ, правосъдната промяна, бюджетът. Структурата на Министерски съвет остава същата. Няма време за промени, аргументира се тя.

Съставът на кабинет ще бъде разгласен в понеделник, когато е претендентът за министър председател би трябвало да върне изпълнен мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

Партиите, които ме поддържат, са подготвени за конституционна промяна, похвали се Габриел. Сега останалите, които говорили за такава, можели да се причислят. Тепърва следва да се види дали в експертния кабинет ще влязат специалисти от тези обединения.

Не са разпределени и министерствата сред партиите, стана ясно още от коментара й.

Припомняме, че и ПП/ДБ, а и Българска социалистическа партия отхвърлиха поддръжка за държавното управление на Мария Габриел, като " Възраждане " въобще не са водили диалог за такава поддръжка, декларирайки още първоначално, че не биха подкрепили държавно управление нито с първия, нито с втория мандат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР