„Мария Габриел отговаря на въпроси, които са от ресорите на

...
„Мария Габриел отговаря на въпроси, които са от ресорите на
Коментари Харесай

Момчил Неков: Мария Габриел няма стратегия по нейния ресор

„ Мария Габриел дава отговор на въпроси, които са от ресорите на другите еврокомисари. Това значи, че тя няма тактика по нейния сектор – дигитализация”, разяснява българският евродепутат Момчил Неков в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

„ Тя не сподели нищо за цифровите умения и гражданите”, разяснява още той.

По думите му съгласно последни изследвания до 2020 година 95% от специалностите в Европейски Съюз ще изискват минимални цифрови умения, като сега едвам 40% от популацията има такива.

В България единствено 34% имат цифрови умения.

„ Тук приказваме за обществено изключване на тези хора”, разяснява Неков.

„ Всяка страна има правото да има еврокомисар, всеки бранш е значим, а дигитализацията е несъмнено значим сектор. Габриел сподели, че ще слуша целите на Юнкер, което удостоверява, че това е политическо назначение”, безапелационен е евродепутатът.

Качеството на храните

„ Разликата в качеството на храните сред Западна и Източна Европа е корпоративен расизъм”, сподели Неков.

Преди дни се оказа, че двоен стандарт при храните въпреки всичко има. Данните от инспекцията на Агенцията по сигурност на храните демонстрират фрапантни разлики сред идентични артикули на българския и на западноевропейския пазар.

По думите на Неков в страни като Чехия, Хърватия и Словакия също се вършат сходни проучвания на храните.

„ Нашата работа е на единния пазар един и същи артикул да е с едно и също качество. Аз съм в диалог с БАБХ от няколко месеца и поздравявам това тяхно изследване”, добавя Неков.

По думите му през септември ще има чуване в една от европейските комисии, с цел да се намерения за ново законодателство, което да уеднакви продуктите.

Според него разлики има и в нехранителните артикули на двата пазара, като това елементарно може да се потвърди с прахуляк за пране да вземем за пример.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР