Мария Габриел от 20 години не е в България и

...
Мария Габриел от 20 години не е в България и
Коментари Харесай

Рeвизоро: Габриел е Кирил Петков в пола

Мария Габриел от 20 години не е в България и не познава страната. Хубавото е, че не е взела участие в корупционни схеми, други ще ги вършат вместо нея. Ако отново се кандидатира за еврокомисар, ще я изберат, тъй като ще си направи акция.

Тя е Кирил Петков, само че в пола, а той даже повече имаше опит с бизнес у нас. Това не значи, че няма да бъде добър министър председател, стига другите политически сили да я одобряват съществено. Това сподели за " Нова нюз " някогашният екоминистър и финансов специалист Емил Димитров.

" Чудя се по какъв начин някой ще тръгне да внася бюджет, а различен да го одобри, в случай че не е сигурен, че той ще ръководи. Аз считам, че министър председател би трябвало да бъде Борисов с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, тъй като това е вероятната настройка ", разяснява той.

По думите му има 4 метода за финансиране на страната. " Първият е отпечатване на пари, втората - привличане на евросредства, третото - увеличение на приходите и четвъртото - да понижат разноските ", обясни Димитров.

От своя страна икономистът Румен Гълъбинов счита, че консолидация по бюджета би трябвало да има както в приходната, по този начин и в разходната част. " За осигурителните вноски и налозите би трябвало да има диалози.

Ако има постоянно държавно управление може би е по-добре, тъй като в този момент бюджетът би бил за 6 месеца. Това е стеснение, само че и преимущество. Редовният кабинет може да разпределя добре уравновесено тежестите от увеличените разноски или от досъбиране на доходи - може да прави два бюджета по едно и също време. Капиталовата стратегия би трябвало да се понижи на половина ", акцентира той.

Според него нарастване на осигуровките ще стимулира хората да се обезпечават на минимална заплата. " Трябва да има диалог за възрастта и стажа за пенсиониране, както и за клас. По-добре да разпределим тежестите в 2023-2024 година, в случай че има желание да се трансформират параметрите ", изясни Гълъбинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР