Мария Габриел коментира наболяла за България тема.Проведохме многобройни часове на

...
Мария Габриел коментира наболяла за България тема.Проведохме многобройни часове на
Коментари Харесай

Габриел: Ще направим Шенгенското пространство по-сигурно

Мария Габриел разяснява наболяла за България тематика.

Проведохме многочислени часове на договаряния за детайлите по отношение на влизането ни в Шенгенското пространство. Продължаваме да работим доста интензивно с сътрудниците в Австрия, Румъния и Европейска комисия по отношение на пълноправното ни участие в Шенген. В края на март ще отпадне контрола по въздушните и морските граници. 

Това съобщи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която разяснява тематиката за влизането на България в Шенген по въздух и вода, написа novini.bg.  

" Приемането ни в Шенген е държавен приоритет. Искам да благодаря особено на Бойко Борисов, който следеше и участваше в тези тежки договаряния. България е заслужила мястото си в Шенген. Нашата концепция е сигурност посредством съдействие. Специално желая да благодаря на вътрешния министър и неговия екип, на правосъдния министър и неговия екип, на всички парламентарни групи, на президентската институция. Показахме, че когато приказваме на един език, можем да реализираме доста за България ", добави Мария Габриел. 

" Нашата цел е през 2024 година да има ясна дата и за отпадането на контрола по сухопътните граници. България ще направи Шенгенското пространство по-сигурно. Искаме през идната година да продължим да демонстрираме положителни резултати. Искам да благодаря на Австрия за градивните договаряния ", отговори на журналистически въпроси вицепремиерът Габриел.  

На брифинга присъединяване взе и вътрешният министър Калин Стоянов. " Изключително удовлетворен съм от постигнатото и свършеното досега. Министерство на вътрешните работи получи отлична оценка и поддръжка даже от тези, които сега ни възпрепятвстват по пътя към пълноправното участие в Шенген. Ще продължим да вършим това, което е належащо като министерство. Благодаря на всички чиновници в Министерство на вътрешните работи за свършената работа ", сподели той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР