Мария Габриел коментира има ли промяна относно пленените български моряци.

...
Мария Габриел коментира има ли промяна относно пленените български моряци.
Коментари Харесай

Мария Габриел коментира има ли промяна относно пленените български моряци

Мария Габриел разяснява има ли смяна по отношение на пленените български моряци. В отговор на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че Министерският съвет е тим Б, тъй като всичко зависи от Народното събрание, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел съобщи, че България е парламентарна република и всички виждат, че има работещ парламент. Вижда се също, че има резистентност и предвидимост в страната, тъй като изпълнителната и законодателната власт работят, приказват си и споделят общи цели, сподели още Габриел.

Това е тимът на България, който споделя общи полезности

и отбелязва общи резултати дружно в Народното събрание и в изпълнителната власт – това е методът, по който виждам аз страната, уточни още Мария Габриел.

На въпрос подготвена ли е към този момент с екипа си след ротацията

тя още веднъж акцентира, че с акад. Денков са на една и съща позиция и че занапред предстоят диалози. Според нея, ще се направи оценка на работата на всеки министър и на осъществяването на заложените задания в управническата стратегия. По думите ѝ, има задоволително време до ротацията, а дотогава би трябвало да се даде опция на министрите да правят своята работа.

На въпрос на Българска национална телевизия има ли към този момент изясненост в некоалицията кой ще поеме поста външен министър и дали самата Габриел няма да остане на него, тя още веднъж сподели, че все още няма да разяснява имена на министри и да дава каквито и да било индикации. Подчерта, че и за нея в този момент е най-важно да продължи умерено да прави работата си като външен министър.

На въпрос за ориста на нашите моряци

макар заявките от през вчерашния ден, че те са признати по-скоро като посетители, в сравнение с като пленници, вицепремиерът Габриел съобщи: „ Промяна няма, от ден първи и ситуационният център, и екипът в Министерство на външните работи, дружно със службите в България, и с интернационалните сътрудници наблюдават обстановката от близко. Ние можем единствено да сме признателни за положителното отношение и е значимо в действителност в този миг да запазим поверителност, с цел да може да си дадем късмет нашите, българските моряци да ги забележим още веднъж в страната. “

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР