Мария Габриел и Томислав Дончев от ГЕРБ застават пред медиите

...
Мария Габриел и Томислав Дончев от ГЕРБ застават пред медиите
Коментари Харесай

Мария Габриел и Томислав Дончев дават изявление в 12.30

Мария Габриел и Томислав Дончев от ГЕРБ застават пред медиите в 12,30 ч.

Габриел бе излъчена от Политическа партия – Демократична България за министър председател с първия мандат, а Дончев е зам.-председател на ГЕРБ.

Очаква се те да оповестят дали ГЕРБ – Съюз на демократичните сили размразяват договарянията с втората парламентарна мощ – Политическа партия – Демократична България.

Изявлението им е първото, откакто президентът Румен Радев през вчерашния ден връчи втория мандат на акад. Николай Денков с думите, че той е изопачен. И го посъветва да не го реализира. Вторият мандат бе връчен на Политическа партия – Демократична България в наличието на Асен Василев, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова.

Преди седмица Мария Габриел върна първия мандат с концепцията да бъде направено държавно управление с втория, като министър председатели от ГЕРБ и Политическа партия – Демократична България се „ въртят “ на ротационен принцип. Първо трябваше „ да застъпи “ акад. Николай Денков, а след 9 месеца – някогашният еврокомисар.

Междувременно обаче избухна абсурдът със записа от съвещанието на Националния съвет на Политическа партия, в който се говореше за координиране „ с посолствата “ на шефовете на работа и поголовно уволняване на държавни чиновници, с цел да се заменят с „ наши “. Това провокира възмущението на ГЕРБ и водачът на партията Бойко Борисов и излъчената от нея за министър председател Мария Габриел оповестиха, че замразяват договарянията с „ Промяната “ и Демократична България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР