Мария Габриел е поискала да излезе в неплатен отпуск и

...
Мария Габриел е поискала да излезе в неплатен отпуск и
Коментари Харесай

Няма да пращаме нов еврокомисар. Засега

Мария Габриел е поискала да излезе в неплатен отпуск и молбата й е задоволена от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Така отговори на журналистически въпрос представителят на Европейска комисия Дана Спинант.

Габриел е поискала отпуск, с цел да може вероятно да сформира държавно управление в България. Тя се обадила персонално на Фон дер Лайен и я е уведомила за обстановката.

Докато комисарят е в отпуск, ресорите му ще бъдат разпределени сред други двама членове на Европейска комисия. Това за изпълнителният зам.-председател Маргрете Вестагер от Дания, която дава отговор за цифровизацията, и зам.-председателят Маргаритис Схинас от Гърция, ресорът на който е одобряването на европейския метод на живот.

Мария Габриел може да се върне на работа, в случай че си приключи неплатения отпуск, без значение по кое време ще се случи това и по каква причина, отговори Спинант на въпрос на Клуб Z дали комисарят може да се завърне на работа, в случай че не успее да сформира кабинет.

Спинант обаче не пожела да дава отговор на въпроси от рода дали еврокомисарят би трябвало да подава оставка от поста си, защото „ към момента не сме на този стадий “.

Колкото до възможен правоприемник на Мария Габриел, неговата номинация е работа на българското държавно управление, сподели представителят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР