Мария Габриел: Бъдещето ни е цифрово Много често социалното предприемачество

...
Мария Габриел: Бъдещето ни е цифрово Много често социалното предприемачество
Коментари Харесай

Мария Габриел: Бъдещето ни е цифрово

Мария Габриел: Бъдещето ни е цифрово
Много постоянно общественото предприемачество в Европа остава на назад във времето, съобщи европейският комисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Мария Габриел взе присъединяване в провеждащата се в София интернационална конференция на тематика „ Партньорство за смяна “, където очерта пред участниците европейските политики за общественото предприемачество и нововъведенията.

„ Цифрите са извънредно мощни. В Европа има 2 млн. предприятия в обществената стопанска система, което съставлява 10% от целия бизнес. 11 млн. души работят в обществената стопанска система, което е 6% от работната мощ в Европа. Много постоянно общественото предприемачество е считано за нещо старомодно, само че истината е, че то е повече от настоящо “, съобщи акцентира Мария Габриел.

На челен тя изведе нуждата от въвеждане на ясни правила при основаването на разнообразни обществени платформи и напомни, че Европейската комисия е първата институция в света, която осъзнава нуждата от това и интензивно работи за неговото реализиране.

„ За обществените бизнесмени е доста значима тематиката за достъпа до капитала. Те имат потребност от него, с цел да развият концепцията си и свързвайки се в мрежа с други, да могат да обезпечат услугата, носеща изгода на обществото. В Европейски Съюз има 4 съществени начинания. От една страна имаме програмата за претовареност и обществени нововъведения, която има бюджет 1 милиарда евро за интервал от 7 години. Тя обръща особено внимание на младежите “, изясни българският еврокомисар.

За образец тя даде и програмата „ Хоризонт 2020 “, където за финансиране на новаторски сдружения са заделени 2,8 милиарда евро. Всяко евро, което Европейска комисия влага, носи 5 спомагателни вложения.

Според Мария Габриел всички би трябвало да гледаме в бъдещето с ясното схващане, че то е цифрово, само че да имаме поради, че то стартира тук и в този момент. „ В идващия бюджетен интервал на Европейски Съюз 2021-2027 година да има нова стратегия „ Цифрова Европа “ с бюджет 9 милиарда евро. В нея доста мощно сме застъпили поддръжката за цифровите иновационни хъбове “, добави още Мария Габриел и разгласи, че Европейска комисия си слага за цел до 2020 година да бъде построен цифров иновационен хъб във всяка област на Европа. За последната една година страната ни построи три такива – два във София и един във Варна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР