Мария Динева, председател на общинския съвет в Стара Загора, е

...
Мария Динева, председател на общинския съвет в Стара Загора, е
Коментари Харесай

Избраха Мария Динева за зам.-председател на комисията по местно самоуправление към НСОРБ

Мария Динева, ръководител на общинския съвет в Стара Загора, е определена за заместник-председател на Постоянната комисия по локално самоуправление, икономическа политика и туризъм към Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) по време на първото за този мандат съвещание на комисията. За ръководител е определен кметът на община Самоков Владимир Георгиев – кмет на община Самоков,а измежду членовете й са и заместник-кметовете на Стара Загора Милена Желева и Красимира Чахова.
Генерирането на ефикасни хрумвания за развиване и рационализиране на законовата рамка на локалната власт и образуването на ясна вероятност за развиване и задълбочаване на взаимоотношението сред институциите е една от значимите функционалности на експертно-консултативния орган на сдружението. Децентрализацията на общините беше главната тематика, разисквана по време на съвещанието. Стана ясно, че следва подготовка и приемане на нова Програма за децентрализация за интервала 2020 - 2025 година.
Върху два от основните въпроси, които са значими за Европейския съюз (ЕС) през днешния ден и които имат своето национално измерение - Европа на районите или Европа на мощните страни, концентрира вниманието на кметовете, ръководителите на общински препоръки и специалистите от локалните администрации Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, който откри съвещанието. Дилемата повече страна или децентрализация обрисува два от аспектите на задълбочена полемика, която следва както в обществото, по този начин и в работата на непрекъснатите комисии на НСОРБ.
В експертно-консултативния орган на сдружението по локално самоуправление членуват 115 представители на 85 общини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР