Мария Димитрова е инженер по образование, кандидат за народен представител

...
Мария Димитрова е инженер по образование, кандидат за народен представител
Коментари Харесай

Инж. Мария Димитрова: Не е време за вдигане на юмруци, а за стискане на ръце!

Мария Димитрова е инженер по обучение, претендент за депутат от коалиция ГЕРБ-СДС от Варна. Разговаряме с нея за младежите, изборите и политиката. – Какво изгуби България и младежите за тези 6 месеца служебно ръководство? – Това, което всички виждаме е, че служебното държавно управление докара страната до безпорядък и рецесия, както икономическа, по този начин и здравна. То бе назначено от Румен Радев и главната му цел трябваше да бъде подготовката на почтени избори, само че очевидно и в съгласие с президента, надвиши пълномощия си и министрите се впуснаха в политически чистки и изравяне на компромати. Така служебното държавно управление на кандидат-президента Радев сложи страната ни в безвремие. През последните шест месеца липсват градивни диалози по значими тематики и съответни навременни решения. Всичко това докара до обстановката през днешния ден – растящи стремглаво цени, задъхване на здравната система, банкрути на бизнеси и протестни дейности на доста браншове.. – Не мога да не подмина въпроса за приемствеността в ръководството. Смятате ли, че „ новият морал “ на така наречен „ партии на смяната “ в действителност съдържа честни обещания и политици? – Почтеност и морал са хубави думи, които се потвърждават с предишните, актуалните, а и бъдещи дейности на индивида. Аз няма по какъв начин да разясня морала на другите, това е отговорност на гласоподавателя. Нося отговорност за себе си като персона и настоявам, че постоянно съм учила, работила и живяла в сходство със законите и общоприетите правила, била съм честна в дейностите си и връзките си с близките, по този начин ще бъде и отсега нататък!
Не съм съгласна да слагаме всички под един знаменател и червени линии сред нас и да си лепим етикети, на всички места има почтени хора с положителни хрумвания. – Какво съгласно Вас би трябвало да се направи в случай че народът избра още веднъж ГЕРБ и Съюз на демократичните сили да поемат ръководството на страната? – Със сигурност е време за взаимни отстъпки и уравновесени дейности в името на сформиране на държавно управление, което да води поредни политики.
Политическа партия ГЕРБ е партия, потвърдила, че носи отговорност към гласоподавателите си, а и към всички жители, неведнъж се е справяла в спешни обстановки, имам вяра че и в този момент бихме могли да го създадем. В предходните два парламентарни вота през тази изборна 2021 година, хиляди хора гласоподаваха ни гласоподаваха доверие, уповавам се и в този момент да го създадат. Не е време за повдигане на юмруци, а за притискане на ръце! – Посланието Ви към негласуващите и разочаровани младежи? – Посланието ми към тях е да гласоподават, тъй като методът да изразим своята гражданска позиция е точно гласувайки, да показваме мнението си и да пазиме позициите си е хубаво, само че би трябвало да го покажем и посредством вота си. Да не са аполитични, да се срещнат с обстоятелствата, хората и стратегиите, с цел да създадат своя разумен избор. Изборът ни през днешния ден е значим за животът ни на следващия ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР