Мария Белчева положи клетва за трети път като кмет на

...
Мария Белчева положи клетва за трети път като кмет на
Коментари Харесай

Мария Белчева положи клетва за трети път като кмет на община Куклен

Мария Белчева постави клетва за трети път като кмет на община Куклен В Куклен се организира първата публична сесия на новоизбрания общински съвет. Той включва 13 локални парламентаристи, за които са дали своят вот имащите право на избор на 29 октомври.
Прочетете още
Най-много места в общинския съвет имат представителите на Политическа партия ГЕРБ-5. По три места имат Политическа партия Движение за права и свободи и Коалиция “Партия Консервативна България “. Две места са за Политическа партия Българска социалистическа партия.

Церемонията стартира с химна на България. Областният шеф Илия Зюмбюлев прочете имената на всички нови кметове и общински съветници. Те тържествено се заклеха да съблюдават законите, като се управляват от ползите на жителите на Куклен и да работят за тяхното благополучие. След това всички подписаха декларация за встъпването си в служба.

 

На тържествената гала досегашният кмет на община Куклен, Мария Белчева постави клетва за трети следващ мандат.

„ Нека всички да бъдем единни и да работим с благословия за положителното на община Куклен. Нека ползите на Куклен да са над всички останали ползи. “- прикани след клетвата Мария Белчева.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският свещеник Арсений - викарий на митрополита, отслужи молебен за здраве и благоденствие на новия кмет и общински съвет. В залата бе кукленското духовенство, а песнопенията извърши митрополитският хор " Св. ап. Ерм " с диригент протопсалт Георги Радев.

Поздрав с ария от репертоара си насочи към новата локална власт Фолклорна групировка “Кукленки ”.

Тричленна комисия от общински съветници организира избора за ръководител на локалния парламент. Кандидатурите бяха две – Ива Дичева и Ердоан Мехмед. С 10 гласа отпред на общинския съвет застана Ива Дичева. На днешното първо съвещание на общинския съвет клетва поставиха новоизбраните съветници и кметовете на две села в общината – Руен и Гълъбово. До избора на нов ръководител сесията бе ръководена от най-възрастният консултант – Албена Костадинова.

След привършване на формалната част, във фоайето на общината бе раздаден курбан за здраве и благополучие от Мария Белчева за всички присъстващи и посетители на събитието. Обредната храна бе осветена от кукленските духовници и наречена за здраве и благоденствие.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР