Мариус Куркински отказва да празнува юбилея си! Месец преди да навърши

...
Мариус Куркински отказва да празнува юбилея си!
Месец преди да навърши
Коментари Харесай

50-годишният Мариус Куркински направи неочаквано признание

Мариус Куркински отхвърля да чества юбилея си!
Месец преди да навърши 50, огромният български артист и режисьор Мариус Куркински се зарече, че няма да чества. Рожденият му ден е на 15 октомври, само че актьорът избира да остане уединено със себе си, без непотребна пищност и звук.
„ Много не желая да приказвам за този празник, тъй като не е кой знае какво да направиш 50 години. Стана инцидентно, по този начин се събра… Може би има хора, които честват такива мотиви, само че за мен живота се живее, той се учи и на мен ми е рано да чествам “, изрично съобщи артистът.

„ Като погледна обратно в креативен проект – да, може би съм постигнал нещо. Стоя с цялата същина в доста неща – спектаклите, те са снимани, филмите също. Но в персонален проект не мога да бъда удовлетворен от себе си. Не мога да чествам по този начин умерено рождения си ден “, добави още театралът.
Според думите му му предстоят още повече осъвършенстване върху това какъв човек е и в отношението му с околните.
„ Това са доста значими неща, а за жалост съм ги пренебрегвал през годините поради специалността, поради гордостта, поради суетата, което е всичко към театъра.
Аз мразя премиерните и предпремиерните моменти, тъй като те са суетност. В театъра след 50-тото зрелище мога да преценява дали се е получило или не “, обобщава още Мариус Куркински.

„ Засукан свят “ на Мариус Куркински ще даде началото на тазгодишното издание на “Киномания “ на 14 ноември. Филмът е по едноименния роман на Николай Хайтов от сборника „ Диви разкази “, а представянето му съответствува с честването на 100-годишнината от рождението на писателя. Да гледаме с отворени сетива, да гледаме през очите на другия и да се вглеждаме повече в детайлите са единствено част от посланията на откриващия филм.

„ Добротата е в придобиването на религия. Смятам, че това е нужна за времето история – да се напомня предишното, тъй като без него няма бъдеще. “, споделя Мариус Куркински.
Чувствителността към заобикалящия ни свят е тематика и на идващото предстоящо събитие на „ Киномания “. След международната премиера и специфичната премия от фестивала в Торонто, „ Физика на тъгата “ идва в България със специфична вечер, отдадена на Теодор Ушев.
А киноизкуството е оня магичен обектив, през който гледаме една история, а виждаме себе си, уверени са от екипа на Киномания.
Инфо: razkritia.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР