Мариус Копил е първият финалист в тенист турнира в София.

...
Мариус Копил е първият финалист в тенист турнира в София.
Коментари Харесай

Румънецът Мариус Копил е първият финалист в турнира в София

Мариус Копил е първият финалист в тенист шампионата в София. Той завоюва безапелационно първия полуфинал в " Арена Армеец " след 6:4, 6:2 против квалификанта от Словакия Йозеф Ковалик.

27-годишният румънец, който заема 93-ото място в международната класация, имаше потребност единствено от 76 минути, с цел да стигне до първия си край в шампионатите от календара на АТП.

Копил сервираше чудесно, като не даде нито един късмет за пробив на Ковалик. Румънецът пласира осем аса, завоюва 24 от 25-те точки при собствен първи сервис и загуби едвам 10 от 46-те точки, които бяха разиграни в неговите подавания.

Koпил осъществя три пробива от шест благоприятни условия - един в първия и два във втория. Той проби още в първия гейм на мача, след което завоюва с лекост всичките си подавания до края на сета.

Вторият част също стартира с късмет за пробив пред румънеца. Ковалик се избави, само че по-късно позволи два следващи пробива и изостана с 1:4. При този задатък Копил нямаше никакви проблеми да затвори мача с два сета.

В опит да завоюва първата си АТП купа той ще се изправи против спечелилия от дуела сред поставения под №1 Стан Вавринка и босненския квалификант Мирза Башич. Вторият полуфинал в София стартира в 18.00 часа.

Ковалик, който е №187 в света, завършва най-хубавия шампионат в професионалната си кариера с 24 520 евро и 90 точки за класация. 25-годишният словак, който записа пет следващи победи в София, стартирайки от квалификациите, ще се придвижи до №147.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР