Мариуполецът Дмитрий Юрин успя да избяга от обсадения град -

...
Мариуполецът Дмитрий Юрин успя да избяга от обсадения град -
Коментари Харесай

Жител на Мариупол успя да избяга от обсадения град по море

Мариуполецът Дмитрий Юрин съумя да избяга от обсадения град - преплува към 4 км и отпътува в прилежащо село. Той сподели самият той пред The ​​Guardian.

Според мъжа той е живял покрай трагичния спектакъл, където е имало леговище за стотици поданици на града, и е бил очевидец на въздушния удар, нанесен от руснаците на 16 март. Той видял момента на гърмежа и чул крясъците на ранените. Юрин оказал помощ да извадят хората отдолу под руините, видял " тела и части тела " и целият бил в кръв.

След това той се върнал в скривалището си и решил, че би трябвало да избяга от града. Той изясни, че е разпален риболовец, който е прекарал часове на Азовско море и познава добре бреговата линия. Мъжът намерил четири празни петлитрови бутилки, които завързал към себе си. Вечерта той отишъл на плажа, повървял малко по него и по-късно се гмурнал във водата.

Юрин плувал съвсем 2,5 часа - през това време изминава 4 км. Водата била ледена, маршрутът по крайбрежието минавал около съветските позиции. Юрин се опитвал да се скрие зад бутилките и от време на време си разрешавал да почива на шамандурите.

Мъжът слязъл на брега в окупираното от руснаците село Мелекино. Там той бил приютен от пенсионирани съпрузи, които хранели беглеца. На идващия ден той съумял да се качи в микробус, който отивал към окупирания Бердянск и оттова бил евакуиран на територията, следена от Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР