Мариупол е почти напълно освободен, животът се връща в града,

...
Мариупол е почти напълно освободен, животът се връща в града,
Коментари Харесай

Кадиров: Мариупол е освободен на 95%

" Мариупол е съвсем изцяло освободен, животът се връща в града ", написа в канала си Telegram шефът на Чечения Рамзан Кадиров, който беше там при започване на седмицата.

„ Мариупол към този момент е освободен на 90-95 % от бандеровци, нацисти и чеченско говорещи шейтани. Животът последователно се връща на територията на града, освободен от тях. Хората излизат по улиците от убежищата си, изтощени от канонадата на детонациите и глада. Някои даже карат колите си, има и такива, които трансформираха решението си да се реалокират в Ростов на Дон и се върнаха в Мариупол с персонален превоз “, написа изданието.

Ръководителят на района сподели, че Адам Делимханов, народен представител от Държавната дума от Чечения, който е в Мариупол, работи в тясно съдействие с командващия 8-ма войска генерал-лейтенант Андрей Мордвичев. Те обикалят територията, инспектират местата, " където бандитите могат да се скрият ", разпознават евентуални огневи позиции.

„ Използвайки хванатото радио „ Азов “, Адам Султанович предложи украинците, които по излъган метод бяха привлечени в редиците на бандитите, да се предадат на съветската страна. За командирите на Азов обаче благосклонност няма да има “, приключи Кадиров.

При оповестяването на ДНР през 2014 година, Мариупол с население от към 450 000 души беше вторият по величина град в републиката след Донецк. През юни същата година украинските сили за сигурност си възвърнаха контрола над него. На 7 март 2022 година Александър Семьонов, заместник-командир на батальон „ Восток “ на ДНР, сподели, че градът е обграден и е почнало пречистване на избрани региони.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР