МарицаПочувствала се зле, починала е в болница в Питсбърг след

...
МарицаПочувствала се зле, починала е в болница в Питсбърг след
Коментари Харесай

Български диригент почина от коронавирус в САЩ. Нейни близки: Замина в отлично здраве

Марица

Почувствала се зле, умряла е в болница в Питсбърг след затруднения

Близките на Офелия Русева, която умря от ковид в Съединени американски щати, са в потрес от нейната кончина. Те я разказват като витална и цялостна с сила и признават, че до последно са се надявали тя да оцелее.

Офелия Русева е прославен музикант, последно е била диригент на дамския хор " Арфа ".

Оттам разгласиха сърцераздирателно обръщение във Facebook:

" Напусна ни нашата обичана Офелия. Само тялом. Духом постоянно ще е с нас. Обичаме те и постоянно ще те пазим в сърцата си. Бог да елементарни светлата ти душа. "


„ Но тя отпътува за Америка напълно в положително здраве и положително въодушевление с стремежи да се срещен още веднъж и да продължим в музикалното занятие, само че там се разболява от ковид, който покоси и по този начин ние я загубихме вечно “, показа хористката Светла Йотова.

На лекуване в болница в Питсбърг е и синът на умрялата диригентка - Людмил Велев. Оттам споделиха, че мъжът е в съществено, само че устойчиво положение.

Людмил Велев живее в Питстбърг от 2001 година дружно със брачната половинка си Кармен. 

В момента негови другари събират средства за погребението на Офелия Велева на една от интернет платформите и са събрани към този момент 4500 $.

Ето какво написа за българката там:

" Ние сме надълбоко натъжени от неочакваната загуба на нашата скъпа другарка Офелия Русева, която умря на 19 март 2020 година, до момента в който гостуваше на фамилията си в Питсбърг, Пенсилвания, Съединени американски щати.

Офелия беше обичана майка, брачна половинка, баба и сестра. Родом от София, България.

Офелия обичаше музиката и пеенето. Завършила Българската държавна музикална академия, Офелия беше създател и музикален шеф на Дамския камерен хор ARFA. 

Офелия обичаше да пътува до и да опознава нови места и постоянно намираше метод да се свърже с хората, без значение от родния им език. Кончината й е огромна загуба за всички нас, които имахме опцията да я познаем!

Поради пандемията COVID-19 понастоящем няма да се организира погребална работа. Семейството й обаче се надява да направи помен незабавно щом е безвредно всички да се съберат. 

Междувременно дано честваме живота на Офелия, като споделяме нашите щастливи мемоари за тази невероятна дама! "
 
 

На страницата разясняват американци, които са се срещнали с Офелия Русева, до момента в който тя е била в Съединени американски щати:

" Беше наслаждение да имам опцията да се срещнем с нея и даже за малко време бяхме изумени от нейната персона и обич към живота. Казахме си, че ще се радваме да имаме нейната сила, когато сме на нейната възраст. "

" Все още мога да я видя по какъв начин пее българска приспивна ария на нашия наследник Нико! Сърцето ни отива при Людмил, Кармен и Изабела. Обичаме ви! "

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР