Марица загуби с 1:0 гостуването си на Струмска слава в

...
Марица загуби с 1:0 гостуването си на Струмска слава в
Коментари Харесай

Марица загуби в края при гостуването си в Радомир

Марица загуби с 1:0 гостуването си на Струмска популярност в мач от 13 кръг във Втора лига, който се игра на стадион " Христо Радованов " в Радомир. " Жълто-сините " позволиха гол 4 минути преди края на срещата и по този начин не съумяха да вземат точки от негостоприемния стадион в Радомир, въпреки да заслужаваха най-малко една.
Прочетете още
Марица не игра в най-благоприятен състав, поради куп здравословни проблеми на състезатели от отбора. Няколко съществени фигури не взеха присъединяване в срещата. Станислав Маламов е с вирусно заболяване, а Валери Домовчийски е контузен. Двамата останаха отвън групата и въобще не пътуваха с тима. Илия Николов, Мартин Газиев и Олджай Алиев не са изцяло възобновени и не взеха присъединяване в мача, макар че бяха в групата за него. За сметка на това присъединяване в мача взеха юношите Ангел Пеев, Емилео Макавеев, Божидар Шехов и десния бек Георги Вълков, като последния записа дебют в професионалния футбол.

Срещата стартира с предстоящ напън на домакините. Той донесе два рискови удара към вратата на Петър Начев. При първия Начев боксира, а при втория топката облиза горната част на напречната греда и излезе в навън. След 20-та минута пловдивчани поизравниха играта и започнаха да гледат по-уверено в предни позиции. В 27-та минута Свилен Щерев бе изведен против вратаря на домакините, само че той го изпревари. В 30-та минута капитанът на Струмска популярност Борислав Николов засече центриране с глава, като ударът излезе в навън. Две минути по-късно Свилен Щерев с удар от въздуха не откри задачата. В 37-та минута Щерев и Веселин Марчев комбинираха между тях, а последният приключи добре долу до гредата, само че вратарят Драгомир Петков мазета в корнер. Три минути по-късно Щерев от отдалеченост стреля в навън. В 44-та минута Антонио Ласков от домакините засече с глава, пращайки топката около вратата.

Втората част стартира равностойно, а пловдивчани не позволиха нескончаем напън на домакините, въпреки да играха по-прибрано. Състезателите в синьо постоянно създаваха блъсканица в наказателното поле на пловдивчани посредством центрирания и остри пасове, само че бранителите на Марица внимаваха и се оправиха благодарение на Петър Начев. От своя страна " жълто-сините " също имаха своите шансове. Веселин Марчев стреля от междинна отдалеченост в 50-та минута, само че вратарят отрази. Илиян Йорданов също опита удар от отдалеченост, само че бе неакуратен. В 60-та минута Свилен Щерев стреля от свободен удар, вратарят улови. В тези минути бяха сменени Веселин Марчев, Свилен Щерев, Димитър Аврамов и Стефан Попов. Появилите се в игра юноши се показаха сносно и оставиха хубави усещания с играта си. Златният късмет за Марица дойде в 65-та минута. Божидар Шехов получи пас на скорост по левия фланг, напредна и центрира по земя вдясно, където Милен Танчев и Георги Трифонов нахлуваха сами против вратаря. Танчев не съумя да засече бързата топка, а последвалия удар от втора позиция на Трифонов бе избавен от към този момент ориентиралия се в обстановката вратар на домакините. Това бе и най-чистото състояние в мача за пловдивският отбор. На отсрещната врата Борислав Николов още веднъж бе неакуратен с удара си. На два пъти Мирослав Пушкаров блокираше с тяло рискови удари на домакините. В 77-та минута " жълто-сините " проведоха бърза контра. Отново Божидар Шехов надбяга всички отляво, подаде към Емилео Макавеев, а той към Милен Танчев, който стреля, само че стражът Петков се оправи. В 86-та минута влезлият през второто полувреме Марио Дилчовски съумя да донесе успеха на отбора от Радомир. Той засече на втора греда с шпагат пропуснатата от негов съотборник топка и с удар от близко означи.

С 16 точки Марица заема 11-та позиция в класирането. За тимовете от Втора лига следва турнирна пауза, в която " жълто-сините " ще изиграят контролна среща със съгражданите си от Ботев, в която повече късмет ще получат младите играчи в състава. След това за Марица следва мъчно домакинство на Монтана, като БФС към момента не е оповестил програмата за идващите кръгове. Все още не е ясно и по кое време ще се изиграе мачът от шампионата за Купата на България сред " жълто-сините " и ЦСКА-1948.

Марица: Петър Начев, Атанас Ташолов, Димитър Аврамов (Георги Вълков 70`), Мирослав Пушкаров, Илиян Йорданов, Милен Танчев, Христиан Димитров, Стефан Попов (Ангел Пеев 63`), Свилен Щерев (Божидар Шехов 63`), Веселин Марчев - капитан (Емилео Макавеев 70`), Георги Трифонов

Струмска популярност: Драгомир Петков, Мартин Костов (Георги Янев 70`), Стелиън Георгиев, Денислав Мицаков, Стивън Кирилов, Лазар Стойчев (Рафаил Пърликов 45`), Кристиян Китов (Христо Младенов 70`), Димитър Стоянов (Марио Дилчовски 45`), Васил Божинов (Алекс Желев 90+1`), Антонио Ласков, Борислав Николов - капитан
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР