Марица се доближи до баражите за Втора лига, след като

...
Марица се доближи до баражите за Втора лига, след като
Коментари Харесай

Божинов с първи гол от близо 2 години в Пловдив, но Марица разби Витоша и тръгва към баражите

Марица се приближи до баражите за Втора лига, откакто победи с 4:1 Витоша Бистрица като хазаин. Маричани надиграха изрично своя противник, който пък се бори за оставането си в групата. Мачът ще се запомни с първия гол в формален мач на Валери Божинов, който вкара единственото попадение за бистришките тигри в последните секунди на дуела. Преди това за Марица се разписаха Олджай Алиев на два пъти, Валери Домовчийски и Симеон Вешев. 
Прочетете още
Срещата запона с греда след удар на Симеон Вешев още в 1-та минута. В ответната офанзива и гостите удариха гредата. До 30-та минута " жълто-сините " имаха пет чисти положения, само че по този начин и не съумяха да осъществят. Това направи Олджай Алиев в 38-та минута. Той приключи бърза многоходова офанзива и даде преднина на своя отбор. През първата част гостите насочиха 3 удара към вратата на Илия Николов, като единият бе от сериозна отдалеченост, а най-хубавото състояние за гол се откри пред Деян Христов, който с глава прати топката над напречната греда.

И през втората част Марица доминираше и напълно справедливо усили предината си. В 55-та минута Веселин Марчев напредна по левия фланг, надигра бранител и центрира, а Олджай Алиев на задна греда несмущаван засече за 2:0, отбелязвайки своя втори гол в мача. Веднага след гола Веселин Марчев и Валери Домовчийски пропуснаха да отбележат ново попадение. Капитанът на Марица въпреки всичко означи в 78-та минута и направи резултата типичен. За гостите в игра се появиха Емил Гъргоров и Валери Божинов. Милен Танчев и Петър Атанасов направиха нови пропуски пред вратата на гостите. След като пропусна да се разпише на няколко пъти по-рано, Симеон Вешев записа името си измежду голмайсторите в 88-та минута, възползвайки се от положително подаване на Петър Атанасов. Почетното попадение за гостите означи Валери Божинов от свободен удар в продължението на мача.

Марица към този момент е на 5-та позиция с 44 точки и е с равни точки, само че с по-лоши индикатори от Спортист Своге, който сега е на мястото, което дава право на бараж. Витоша е на последното място с 27 точки на 4 от избавителната 14-та позиция.

В петък Марица гостува точно на Спортист Своге в доста значима среща за 4-то място.  

Марица: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Соломон Джеймс, Радослав Апостолов (Стефан Попов), Христиан Димитров (Ифеани Дейвид), Симеон Вешев, Веселин Марчев (Милен Танчев), Валери Домовчийски - капитан (Петър Атанасов), Олджай Алиев (Станислав Маламов)

Витоша: Борис Груев, Георги Амзин - капитан (Валери Божинов), Кирил Янакиев, Стивън Славков (Кристиян Кочилов), Красимир Панчев, Слави Паскалев, Пламен Крумов, Теодор Димитров (Станислав Петров), Деян Христов, Кристиян Димитров (Емил Гъргоров), Цветомир Вачев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР