Марица (Пловдив) започна защитата си на Купата на България с

...
Марица (Пловдив) започна защитата си на Купата на България с
Коментари Харесай

Марица, Берое, Славия и Левски се класираха за полуфиналите за Купата на България по волейбол за жени

Марица (Пловдив) стартира отбраната си на Купата на България с безапелационен триумф в четвътфиналния мач против Перун (Варна). Водени от треньора Владимир Орлов петкратните носителки на трофея се класираха за полуфиналите след победа с 3:0 (25:8, 25:6, 25:7) след едвам 51 минути игра в зала " Колодрума ".

Огромната разлика в класите на двата тима беше явна от началото до края на срещата и в нито един миг не се получи каквато и да било конспирация по отношение на изхода на обособените геймове. В първата част Силвия Андреева и Александра Миланова бяха стопроцентови в нахлуване, като последната с мощна офанзива означи за крайното 25:8. Във втория гейм гостенките записаха едвам шест точки, като пет от тях пристигнаха от непредизвикани неточности на Жълто-сините. След 7:5 в третата част, Марица направи серия от 14 следващи точки, включваща и два аса на Андреева. Със седмата си точка в този гейм, Миланова донесе мачбол, а секунди по-късно бе завършено и победното 25:7 след неточност в нахлуване от страна на Перун.

Топреализатор на мача стана Александра Миланова с 15 точки за победителките, следвана от съотборничката си Добрина Христоскова с 14, от които три аса и две блокади.

За полуфиналите към този момент се класираха още тимовете на Славия (София) и Левски (София), които победиха надлежно ЦСКА (София) с 3:2 гейма и Раковски (Димитровград) с 3:0 в своите четвъртфинални срещи.

В последния четвъртфинал Берое победи Казанлък Волей с 3:1. За победителките с 22 точки приключи Радостина Маринова, а 20 добави Ваня Върбанова.

Пълният чоп за дуелите по пътя към огромния край ще се тегли на 16 март. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР