Марица (Пловдив) загуби и третия си мач от груповата фаза

...
Марица (Пловдив) загуби и третия си мач от груповата фаза
Коментари Харесай

Марица загуби от румънки в Пловдив

Марица (Пловдив) загуби и третия си мач от груповата фаза на Шампионската лига против румънския КСМ Търговище (Търговище) с 0:3 (14:25, 15:25, 19:25) гейма. Маричанки получиха още веднъж мощна поддръжка и близо 2000 фенове участваха в зала " Колодрума ".
Двубоят стартира равностойно, само че при 10:9 румънките направиха серия от 5 следващи точки и поведоха с 15:9, с цел да завоюват гейма с 25:14.
Марица поведе с две точки при започване на втория гейм след 5:3 и 6:4, само че КСМ Търговище съумя да обърне резултата в своя изгода и направи разлика при 12:8, а втората част приключи след 25:15 за румънския отбор.
В третия гейм шампионките на България започнаха стремително и поведоха с 5:0. КСМ Търговище съумя да изравни и да поведе с разлика при 11:8. Двубоят приключи след 25:19 за румънките.
За Марица Ива Дудова беше най-резултатна с 10 т., Мария Кривошийска добави 7, а с по 5 приключиха Добрина Христоскова и Виктория Коева.
За гостенките най-резултатни станаха сръбкините Ана Бьелица и Йована Миросавльевич с по 15 точки.
Българската националка Мира Тодорова, която е артикул на школата на Марица стана  MVP на мача, в който реализира 7 т. за гостенките.
В другия мач от групата турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) победи полякините от Група Азоти Хемик (Полице) с 3:1 в Истанбул, където и Марица ще гостува на 18 януари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР