Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира за Купата

...
Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира за Купата
Коментари Харесай

Марица е първият полуфиналист за Купата на България

Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България по волейбол за дами, откакто в среща от четвъртфиналите на конкуренцията възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов победиха градския си противник Марица 2022 с 3:0 (25:10, 25:10, 25:17) гейма като посетител в зала „ Сила “.

Защитаващият трофея си от предходната година отбор на Марица (Пловдив) бе по-добрият тим по време на целия дуел и справедливо стигна до безапелационен триумф, с което стана първият полуфиналист в тазгодишното издание на шампионата за Купата на България.

„ Жълто-сините “ започнаха мощно срещата и отвориха ранна преднина в първия гейм, която не изпуснаха до края, с цел да вземат първата част след 25:10.

Във втория гейм Марица (Пловдив) продължи да бъде по-ефективният тим, като стигна до 12 точки преднина в средата на частта при 18:6, а по-късно затвори гейма след 25:10.

В третата част двата отбора бяха равностойни доникъде на гейма, само че в решителните моменти възпитаничките на Борислав Крачанов бяха по-концентрирани, с цел да създадат разлика от 8 точки, с която завоюваха мача след 25:17 и по този начин не престават напред в шампионата.

Полуфиналите и финалът в конкуренцията за Купата на България ще се играят на правилото крайна четворка.

По стратегия срещите би трябвало да се проведат на 21 и 22 януари 2023 година, само че към момента не е избран градът-домакин.

Във вторник (20 декември) Марица (Пловдив) пък ще изиграе втория си мач във волейболната Шампионската лига против турския Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул).

Двубоят е от 18:00 часа в зала „ Колодрума “ в Пловдив.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР