Марица Пловдив постигна осмата си поредна победа от началото на

...
Марица Пловдив постигна осмата си поредна победа от началото на
Коментари Харесай

Осма поредна победа за Марица в шампионата

Марица Пловдив реализира осмата си поредна победа от началото на сезона в Националната волейболна лига. В среща от десетия кръг шампионките умерено надиграха гостуващия Славия с 3:0 (25:12, 25:6, 25:18) след единствено 57 минути игра пред близо 300 фенове в зала Пловдивски университет.

Новото попълнение в тима на Марица Александра Миланова игра като титулярка против досегашния си отбор, като точно тя заби победната точка за 25:12 в първия гейм, а след това стана и топреализатор на мача с 14 точки за победителките, в това число четири аса.

Сред стартовите осем на Иван Петков беше и най-младата разпределителка на пловдивчанки Мирела Шахпазова, а на поста диагонал игра Мария Данчева. Центърът Виктория Григорова бе на 100 % в офанзива през първата част, като заби четири пъти, към които добави една точкова обсада и един ас.

Поради здравословни проблеми в лагера на Славия пък "белите " дойдоха в Пловдив единствено със седем състезателки. Разликата в класите си пролича най-вече във втория гейм, който стартира с 10:0 за Марица и приключи с блокаут на Радосвета Тенева за разгромното 25:6. В третия гейм над всички в нахлуване беше Мария Данчева, само че тимът като цяло позволи доста непредизвикани неточности, които разрешиха на гостенките да натрупат 18 точки преди Данчева да постави точка на мача с сполучлива офанзива.

Марица към този момент има осем победи и 23 точки от осем изиграни мача. В таблицата следват ЦСКА с шест триумфа и Левски с пет. За идната си среща "жълто-сините " гостуват на Левски в зала Люлин на 10 февруари от 16.00 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР