Марица (Пловдив) победи с 4:2 Левски (Карлово) в домакински двубой

...
Марица (Пловдив) победи с 4:2 Левски (Карлово) в домакински двубой
Коментари Харесай

Марица с труден успех над Левски

Марица (Пловдив) победи с 4:2 Левски (Карлово) в домашен дуел от 13-ия кръг в Трета лига – Югоизточна група. Във втори следващ мач “жълто-сините” стигнаха до успеха след поврат. Двубоят бе забавен, изключително през втората част.

Играчите на Марица започнаха по-добре мача и в 11-ата минута поведоха в резултата. Тодор Тимонов стреля от свободен удар, само че топката срещна гредата. Георги Георгиев се намираше най-близо до обстановката и откри. След гола домакините се отпуснаха и смъкнаха темпото, като сами направиха мача си сложен. Всичко това бе добре пристигнало за гостите от Карлово. За разлика от предходни сезони те играха открит футбол и проведоха положителни контри. При една от тях топката облиза напречната греда на вратата на Илия Николов след удар на състезател на Левски. Освен това гостите на два пъти сигаха до рискови обстановки след статични положения. “Жълто-сините” имаха две забавни обстановки, само че и при двете липсваше завършващият удар. В 34-та минута Петър Главчев изравни резултата след добра офанзива. В самия завършек на полувремето гостите пропуснаха да излезнат напред в резултата. Валентин Сливов бе изведен самичък против Илия Николов, само че стреля в страни.

Втората част стартира зле за Марица. Още в 46-та минута играч на Левски (Карлово) се откъсна очи в очи с Илия Николов. Опитният вратар излезе и съумя да избие, само че топката попадна в Николай Парнаров, който осъществя на празна врата за 1:2. До края на срещата Марица бе по-дейният тим и сътвори много обстановки. Темпото се увеличи доста, като не липсваха и красиви отигравания. Гостите също имаха няколко обстановки, откакто “жълто-сините” хвърлиха много сили в предни позиции, което докара до повече пространства в тяхната половина. В 51-ата минута, след хубава офанзива и красива композиция, Олджай Алиев бе изведен самичък против Цветан Тодоров. Алиев стреля точно около вратаря и изравни. В 60-ата минута Петър Главчев от гостите опита удар, само че Илия Николов улови. В 69-ата Тодор Тимонов стреля от свободен удар, само че вратарят на гостите се намеси добре. В 74-ата минута Денис Палков комбинира добре с Даниел Спасов, който центрира отлично, а влезлият в игра преди минути Станимир Димитров надхитри бранителите в бяло и осъществя за 3:2, като това бе негов първи гол след завръщането в родния му клуб. В тези минути в игра влезе юношата Теодор Фърков, който направи дебют в Трета лига и се показа на положително равнище.

Малко след гола на Димитров Николай Парнаров стреля от фаул за гостите, само че Илия Николов отрази. Станимир Димитров продължи да тормози отбраната на карловци, като имаше късмет и за ново попадение. Резервата на гостите Стоян Грънчарски от своя страна можеше да изравни, само че се засуети в наказателното поле и ударът му бе слаб и неакуратен. В продължението на срещата Олджай Алиев получи топката пред наказателното поле на съперника, където навърза четирима бранители в бяло и пусна пас към нахлуващия Даниел Спасов. Той с обмислен удар матира вратаря Тодоров и оформи крайното 4:2. Югоизточна Трета лига 13 кръг, четвъртък 24 октомври  Марица (Пловдив) 4:2краен резулат  Левски (Карлово)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР