Марица (Пловдив) отстъпи пред отбора на Смолян (Смолян) в първия

...
Марица (Пловдив) отстъпи пред отбора на Смолян (Смолян) в първия
Коментари Харесай

Марица започна със загуба на зимен волейбол

Марица (Пловдив) отстъпи пред тима на Смолян (Смолян) в първия кръг от почналото първо в историята Национално състезание на България по зимен волейбол, а в днешните полуфинали ще се изправи против Плевен (Плевен), спечелилия от другия мач през днешния ден.

В красивото подножие на родопския връх Голям Перелик, само че при много мощен вятър, Жълто-сините изгубиха с 1:2 (19:17, 12:15, 11:15) от отбора на Смолян при дебюта си в атрактивната нова зимна дисциплинираност. Катрин Бабачева, Кристина Асенова и Никол Митева и техните съпернички изиграха един извънредно оспорван първи гейм.

Първи до геймбол доближиха пловдивчанки, само че по-късно се наложи да избавят цели три геймбола за Смолян преди да оползотворят своя втори и да поведат в мача. В идващите два гейма обаче практическите домакини от близкия родопски град съумяха по-добре да нагодят играта си към непрекъснато изменящите се атмосферни условия и да се поздравят с победа.

В другия дамски мач от кръга Плевен надделя Варна ДКС (Варна), също след тайбрек, с 2:1 (15:10, 7:15, 16:14) като някогашната маричанка Елизабет Късаджикова, в този момент състезателка на ДКС, влезе в историята като изпълнителка на първия начален удар в българския волейбол на сняг.

В мъжкото състезание Смолян 2 (Смолян) надигра Рудозем (Рудозем) с 2:0 (15:11, 15:11), а Смолян 1 (Смолян) се наложи над Плевен (Плевен) с 2:0 (15:12, 15:8).

Така в неделя сутринта в дамските полуфинали ще се изправят Марица против Плевен и Смолян против ДКС, а при мъжете двойките са Смолян 2 – Плевен и Смолян 1 – Рудозем.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР