Марица (Пловдив) може да напише нова страница в историята си.

...
Марица (Пловдив) може да напише нова страница в историята си.
Коментари Харесай

Марица пред историческо класиране за четвъртфинал в евротурнирите

Марица (Пловдив) може да напише нова страница в историята си. Маричанки одобряват унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) в последната си среща от групите на Шампионската лига. Мачът ще се играе на 16 януари (вторник) от 19:00 часа в зала Колодрума.

Двубоят е извънредно значим за маричанки, които се борят за третото място, което дава право на присъединяване в шампионата за Купата на ЦЕВ. Ако съумеят да победят пловдивчанки ще се класират за първи път в историята си на четвъртфинал в евротурнирите. От предишния сезон след смяната в разпоредбите третото място дава право на присъединяване в Купата на ЦЕВ – втория по мощ евротурнир. Ако маричанки съумеят да отстраняват унгарките ще се класират за четвъртфиналите в Купата на ЦЕВ. Това ще бъде и най-предното класиране в елиминации за клуба. До момента Марица има класиране на осминафинал в шампионата за Купата на ЦЕВ през сезон 2015-2016.

Марица има страхотни достижения в Европа през годините като класирането в групите на Шампионската лига през сезон 2016-2017, когато отстрани мощния съветски отбор на Енисей (Красноярск) в изключителна драма посред Русия, която беше извоювана след златен гейм. Маричанки записаха и историческа първа победа в групите на Шампионската лига против Безие (Безие), а по-късно последва и неповторимата серия от три следващи победи в групите на Шампионска лига, а две от тях беше грандове като Динамо (Москва) посред Москва и Уралочка (Екатеринбург) в Пловдив.

През тази година маричанки записаха първата си победа в групите на Шампионска лига от три години, побеждавайки унгарския Вашаш като посетител и сега e с преимущество в борбата за третото място, което дава право за продължение в евротурнирите. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР