Марица остана без победа в група С от Шампионската лига,

...
Марица остана без победа в група С от Шампионската лига,
Коментари Харесай

Драма с тайбрек остави Марица без победа в ШЛ в най-силния му мач

Марица остана без победа в група С от Шампионската лига, откакто загуби в "Колодрума " от Хемик Полице с 2-3 гейма (19-25, 25-18, 25-23, 20-25, 11-15).

Двубоят, траял два часа и 28 минути, предложи страхотни страсти за почитателите и бе най-силният за Марица в груповата фаза.

Пловдивчанки за първи път взеха два гейма и имаха преимущество в геймовете, само че изпуснаха триумфа в края.

Марица взе първата точка в мача, само че по-късно позволи серия на Хемик и бързо изостана. Все отново до първото техническо спиране домакините съвсем стопиха пасива си - 8-6.
На второто спиране Хемик към този момент водеше със 16-10, като задържа шестте точки задатък до края, пристигнал при 25-19.

17-годишната посрещачка Александра Миланова направи дебюта си в ШЛ тъкмо в края на гейма.

Във втория гейм Марица потегли по-уверено и даже имаше задатък от точка на първото спиране - 8-7. Пловдивчанки подължиха да играят ужасно, трупаха преднина и взеха най-голямото си предимство от 7 точки при 17-10. Хемик съумя да стопи изоставането си до три точки към този момент към края на гейма при 21-18, само че Марица не разреши да падне още.
След четири следващи точки, пловдивчанки взеха частта с 25-18 и по този начин изравниха резултата в геймовете.

Хемик още веднъж стартира по-силно в третия интервал, само че Марица не разреши отделяне и изравни при 8-8. След това домакините освен заиграха както във втория гейм, само че може би и по-добре. Те поведоха на второто техническо спиране, а взеха и 6 точки преднина при 18-12.

Хемик съумя да настигне още веднъж Марица към края на гейма и изравни при 23-23, само че пловдивчанки приключиха по страховит метод частта, с цел да поведат с 2-1.

За първи път в груповата фаза на Шампионската лига Марица съумя да вземе два гейма на противник, а и за първи път съумя да се озове като водещ в резултата.

Полякините още веднъж имаха по-добрия старт в четвъртата част, като поведоха с 4-5 точки и вървяха устремно към тайбрек. С няколко отлични отигравания в отбрана Марица понижи единствено до две точки пасива си и остана в борбата при 17-19. След спирането разликата стана единствено точка, само че Хемик стигна до четири геймбола при 24-20 след мощна обсада на Страшимира Симеонова за гостите. Последните точки бяха решени и от видеоповторението, дало гейма за Хемик с 25-20. Неприятностите за Марица се усилиха с болки в крайници на Десислава Николова, само че тя стисна зъби и продължи мача.

В тайбрека маричанки още веднъж бяха неудържими, само че не до края. Те започнаха с 4-1, и поддържаха 3 точки преднина до промяната на полетата. Видеоповторението и шансът бяха на страната а Марица, с цел да удържи отборът на домакините нежната си позиция до 10-7. Хемик обаче направи серия от 7-0, с цел да стигне до цялостен поврат и до четири точки за мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР