Марица“ е най-устойчивата марка на медийния пазар в България, а

...
Марица“ е най-устойчивата марка на медийния пазар в България, а
Коментари Харесай

Марица е най-бързо развиващата се медия в България

„ Марица “ е най-устойчивата марка на медийния пазар в България, а електронното издание на групата marica.bg бележи максимален растеж през последните години. За 12 месеца читателите на уеб страницата са се умножили близо два пъти и половина - от 417 хиляди през март 2018-а до 940 хиляди през март 2019-а. Това сочат данните на най-авторитетната рейтингова организация „ Гемиус “, която мери неповторимите гости в интернет.

Marica.bg има и най-високо оценената конструкция във връзка с източниците на трафик - 48% припознават медията като най-хубавия и меродавен източник на информация, а други 38% посещават уеб страницата поради вести, които са сложени преди всичко за съответните тематики и категории от най-авторитетния канал за дистрибуция - „ Google “.

„ Марица “ е единственият медиен план, позициониран отвън София, който сполучливо мери сили с националните осведомителни водачи. Мarica.bg заема 19-о място измежду всички интернет уеб сайтове в България и 11-о измежду новинарските. След нас по брой неповторими гости са медии като novini.bg от групата на Спортал, news.bg, offnews.bg и уеб сайтът на Българската национална телевизия. Сред електроните издания, свързани с вестници, marica.bg е на второ място в България, изпреварен само от 24chasa.bg и надалеч пред уеб страниците на „ Труд “, „ Сега “, „ Монитор “, " 168 часа ", " Капитал " и „ Стандарт “.

През март marica.bg има близо 300 хиляди консуматори повече от локалния си съперник trafficnews.bg.

Данните от „ Гемиус “ се удостоверяват от тези на similarweb, както и от Гугъл Анализ. Според анализите на най-популярния канал за дистрибуция на информация Google уеб сайтът marica.bg е нараснал близо три пъти неповторимите си гости на годишна база - от 674 149 през март 2018-а до 1 717 131 през март 2019-а. Миналия месец в уеб страницата са прочетени 20 675 364 публикации /импресии/ при 9 521 838 визити /сесии/.

Заедно с броя на визити пораства и доверието в „ Марица “ - вестника, който неотдавна имаше своя 140-годишен празник. Медията е водач във връзка с публичното доверие в районите, в които се популяризира. Тя е пръв избор като източник на информация за 13% от жителите и близо половината от дейното население в Пловдив и региона, където се конкурира с електронните медии /телевизия и радио/, вестниците, националните и над 40 районни уеб страницата. През последните години „ Марица “ бележи голям растеж на читатели и в областите Смолян, Пазарджик и Хасково поради неповторимото си наличие, списвано от създателите на медията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР