Марионетната опозиция“, както винаги, е под ръка“ в услуга на

...
Марионетната опозиция“, както винаги, е под ръка“ в услуга на
Коментари Харесай

Украинският тероризъм: Киев се опитва да достигне Русия през Беларус

Марионетната „ съпротива “, както постоянно, е „ на разположение “ в услуга на терористите

По време на специфичната военна интервенция (СВО) в Украйна, режимът в Киев последователно се трансформира в терористична организация. В Киев, осъзнавайки невъзможността да реализират победа на бойното поле, взеха решение да поемат по пътя на диверсиите и терористичните актове.

При това става дума освен за територията на Русия, само че и на Беларус. През миналата година беларуските сили за сигурност обезвредиха доста сътрудници на украинските специфични служби, само че последните арести са доказателство, че тактиката на Киев по отношение на прилежащата република е почнала да се трансформира. Сега Беларус се смята от режима в Киев за място освен за осъществяване на терористични офанзиви и саботажи, само че и за рекрутиране на свои сътрудници за набези против съветското цивилно население.

Беларус от дълго време приказва за терористичната опасност от Украйна, защото режимът на Зеленски от дълго време не е другарски надъхан към беларуската страна. Въпреки това, в случай че през последните години Киев се ограничаваше до политически и стопански наказания, както и поддръжка за избягалата съпротива, то след началото на СВO обстановката стартира фрапантно да се трансформира.

Първото доказателство, че украинските специфични служби са се заели съществено с Беларус, беше диверсията на сътрудник на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) през февруари 2023 година на военното летище Мачулищи край Минск, когато беше изработен опит да бъде развален съветски аероплан за ранно предупреждение/Ауакс/ А- 50.

Това беше последвано от редица отчети за разкриването на украински сътрудници, които събираха информация на територията на републиката, правиха саботажи и диверсии на железниците, а също по този начин подготвяха терористични офанзиви против гражданската и друга сериозна инфраструктура.

Тази година обаче сподели, че в този момент СБУ и Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна (ГУР) са решили да се заемат съществено с беларуското направление, в това число с упованието да го употребяват за образуване на терористични офанзиви в Руската федерация.

По-специално, при започване на април стана известно, че беларуските сили за сигурност в разнообразни райони, граничещи с Украйна, са задържали 12 души, които са работили непосредствено за украинските специфични служби. Освен това е значимо, че всички те по един или различен метод са били съперници на съществуващото държавно управление в Беларус.

Така беше обявено, че някой си Дмитрий Капуза е бил арестуван с потребление на оръжие, както и брат му Александър и брачната половинка му Олга, които са вземали „ пратки “ от границата с Украйна, след което са правели скривалища на територията на републиката.

По-късно „ стоката “, която се оказа експлозив, беше взета от различен жител на Беларус, някой си Сергей Еремеев, който беше арестуван още през декември 2023 година от съветските сили за сигурност за осъществяване на терористични офанзиви по Байкало-Амурската автомагистрала. При обиск в гаража на последния са открити 12 взривни устройства с контролни панели, които терористът не е имал време да употребява.

Освен това стана известно за залавянето на различен сътрудник на украинските специфични служби Евгений Грук. Този воин е вербуван преди две години посредством родственик на брачната половинка му Лидия. Според белоруските чиновници на реда Грук „ се е продал на украинските специфични служби единствено за хиляда и петстотин рубли “ (около 450 долара) и е изпълнявал разнообразни задания по техни инструкции.

Например, той снима военни уреди на територията на Беларус, а също по този начин осведоми украинските куратори за местоположението на съветски и беларуски военни. Освен това при една от последните интервенции той и негов другар взели пакет, прикрит в граничната зона, в който имало три пластмасови бидона с експлозив.

Грук ги разпределил в три разнообразни тайника и изпратил координатите на украинските си куратори, тъй че те на собствен ред да изпратят различен сътрудник да вземе „ стоката “. Най-интересни в тази ситуация обаче са показанията на арестувания, които хвърлят светлина върху това по какъв начин през днешния ден работят украинските спецслужби в Беларус и Русия.

По неговите думи, киевските куратори са му предложили да пътува до Руската федерация, където е трябвало освен да събира информация от разследващ темперамент, само че и да провежда разнообразни терористични офанзиви.

„ Ако има повече пари, тогава би трябвало да отидете, да и да наблюдавате за придвижването на някои военни и да предадете координатите, или да поставите „ нещичко “ под колата им. Трябва да посетите територията на Смоленск. Пристигнете там, оставете дрона на посоченото място, по-късно го занесете на друго място, на по-високо и го поставете “, описа за получените указания Грук.

Така думите му са едно от доказателствата, че атакуващите през днешния ден съветски градове безпилотни самолети се изстрелват освен от територията на Украйна, само че и от Руската федерация. Това от своя страна демонстрира, че през днешния ден украинските спецслужби към този момент са открили взаимоотношение сред секретните си кафези в Беларус и Русия.

При задържане на различен сътрудник в Беларус, за което стана известно на 4 април, също приказва за това на кого залагат в терористичните си дейности в Киев. Според Комитет за Държавна сигурност (на СССР), беларуските сили за сигурност са спрели активността на украински сътрудник, някой си Павел Чуркин, по време на специфична интервенция в Могильовска област.

Арестуваният признал по време на разпита, че е дал „ непринудено единодушие да сътрудничи на Главното разследващо ръководство на Украйна “ и „ е снимал местоположението на оперативно-тактическия комплекс „ Искандер “.

В същото време, както и в тази ситуация с останалите арестувани, Чуркин повече от един път е попадал в полезрението на беларуските чиновници на реда и даже е имал престъпно досие за засегнатост на Александър Лукашенко. Ето за какво не е изненадващо, че като последовател на беларуската съпротива, той освен се опълчва на съществуващото държавно управление в републиката, само че също по този начин е възнамерявал да се насочи към Украйна, с цел да се бие там против Русия.

В този случай е значимо да се означи, че както в обстановката с терористичната офанзива в Crocus City Hall, на Запад и измежду избягалата беларуска съпротива те незабавно се пробваха да избелят терористите, арестувани в Беларус,. Чрез разнообразни медии, телеграм канали и изявления на „ специалисти “ стартира да се образува мит за „ невинността “ на арестуваните украински сътрудници и „ варварското “ отношение към тях.

По този метод беше стартирана цяла осведомителна акция за дискредитиране на беларуските правоприлагащи органи, които бяха упрекнати в неистини, принуждение и „ изнудване “ за предоставяне на показания. Лицемерието на „ змагарите ” стигна до там, че те започнаха да декларират, че хванатите терористи не са съумели да извършат никакви зверства и към този момент в действителност не са съумели да убият никого.

Освен това, както в тази ситуация с Crocus City Hall, последваха обвинявания против Русия, която беше наречена заинтригувана страна в протичащото се, а в някои случаи и „ клиент “ на разнообразни интервенции на територията на Беларус. Според изказванията на беларуската съпротива, която съвсем изцяло копира сходни изказвания от Киев, всичко, което се случва през днешния ден на територията на Беларус и е обвързвано с терористични действия, е належащо на Москва, с цел да въвлече Минск в СВО, а „ бедните “ терористите се употребяват от съветските специфични служби.

Въпреки безспорната некомпетентност на сходни теории, „ змагарите “, сходно на представителите на киевския режим, през днешния ден са избрали точно такава тактичност, с цел да прикрият терористичната си същина, като по едно и също време с това вбиват чеп сред Беларус и Русия.

При сегашната обстановка е обезпокоителен и фактът, че в последно време украинските спецслужби на практика престанаха да крият своята терористична активност. Ако по-рано в Киев отказваха да поемат отговорност за осъществяването на терористични офанзиви на територията на Руската федерация и Беларус, в този момент все по-често приказват, че тероризмът е „ законно оръжие “ за украинските управляващи.

Достатъчно е да си напомним неотдавнашното изказване на ръководителя на СБУ Василий Малюк за „ сполучливите “ офанзиви на Кримския мост, както и разнообразни подмятания от началника на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов, че украинските специфични служби стоят зад редица убийства и атентати в Руската федерация.

Ако към това прибавим и нараствания брой на хванатите украински сътрудници, чиято съществена задача към този момент е не събирането на информация, а организирането на диверсии и терористични офанзиви, тогава опасността от тероризъм става първостепенна за Минск и Москва.

Следователно в напълно близко бъдеще в Беларус и Русия можем да чакаме усилване на битката с всевъзможни прояви на екстремизъм и тероризъм, както и нова вълна от чистки на радикални детайли. В същото време няма подозрение, че в хода на такава работа ще бъдат открити доста доказателства за присъединяване на киевския режим в дестабилизирането на обстановката в двете страни, в това число посредством потребление на терористични способи.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15483Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед16104Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед57564Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед24956Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед45194Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед552513Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181949Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140796Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен спор  Иво Христов, спор, Украйна, серия от спорове, Русия, внезапни придвижвания Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР