Марионетката на Путин губи, когато се сблъсква със смъртта на Пригожин

...
Руските държавни медии изглежда имат една цел след самолетната катастрофа,
Коментари Харесай

Руските държавни медии изглежда имат една цел след самолетната катастрофа, при която според съобщенията загинаха ръководителят на Wagner Group Евгений Пригожин, основателят на групата Дмитрий Уткин и техните сътрудници в сряда: за да отклони всякаква вина от руския президент Владимир Путин.

В четвъртък държавната медийна мрежа Россия-24 се позова на наказателно разследване, започнато от Следствения комитет на Руската федерация, цитирайки „потенциални нарушения на правилата за безопасност и експлоатация на въздушния транспорт”, които може да са причинили катастрофата.

Най-популярната звезда на руската държавна телевизия Владимир Соловьов също направи всичко възможно да отклони фокуса от най-вероятния бенефициент на инцидент – дори да се стигне дотам да се твърди, че Путин няма какво да спечели от смъртта на Пригожин. По време на предаването си Пълен контакт в четвъртък сутринта, Соловьов се оплака от отразяването на западните медии, които описаха инцидента като „отмъщението на Путин“.

„Пригожин и Вагнер не представляваха никаква заплаха за Кремъл! Никаква... Представиха колосална заплаха за европейските страни! Опитвам се да разбера кой може да се е възползвал от това. Последният човек, от когото би било полезно, е Путин!“ той каза. „Путин даде дума, прости на всички... Путин никога не е бил известен с това, че не държи на думата си! Той е човек със своята репутация… всичко за законите“, настоя той.

Въпреки че призна, че „походът на Пригожин към Москва“ наистина е „удар в гърба“ на руския президент, домакинът отхвърли всяка възможност за убийство за отмъщение, заявявайки: „Ние не сме банда! Ние не сме мафията! Това не е книгата на Марио Пузо Кръстникът. Ние сме нация на законите!“

Смъртта на Пригожин, скъпият приятел на Путин се превърна в най-големия проблем

Соловьов отметна други „заподозрени“, за които твърдеше, че може да стоят зад инцидента. Той твърди, че страните от НАТО се облагодетелстват от смъртта на Пригожин „в колосална степен“, защото искат да подкопаят военния капацитет на Русия в Африка.

Следващият предполагаем бенефициент, посочен от Соловьов, разбира се, е Украйна: „Защото Украйна, това е голям празник! Вчера украинският сегмент на интернет избухна от пълно щастие!“ Водещият посочи, че ако в бъдеще бъдат намерени останки от взривно устройство на борда на самолета, Украйна вероятно ще признае участието си. „За тях Пригожин е цел номер едно!“ каза той, предполагайки, че украинците са взривили Пригожин, за да отбележат Деня на независимостта си в четвъртък.

Когато член на аудиторията оспори неговата конспиративна теория, като заяви, че операция от такъв мащаб е твърде сложна, за да бъде организирана от Украинци, Соловьов избухна в ярост, бълвайки обиди и вулгарности по неин адрес. Описвайки коментатора като „фантастичен глупак“, Соловьов попита: „Колко трудно е да промъкнеш бомба на борда? Това е най-простото нещо… Писна ми глупаци да ми пишат! Мразя кретини! Просто ги мразя!“ Той нарече множество други зрители, пишещи в шоуто, „дегенерати“ и отказа да отговори на коментара им.

След това Соловьов обвини западните медии, че се опитват да прехвърлят вината от истинските извършители, отговорни за катастрофата, просто да прецака Путин. „Англосаксонците несъмнено стоят зад това престъпление!“ - възмути се той. Соловьов посочи Франция, Полша, балтийските държави и страните от НАТО като цяло като други вероятни бенефициенти от инцидента. „Това изобщо не е от полза за Русия! повтори той.

Само един ден преди фаталната катастрофа Соловьов се оплакваше, че основната слабост на Русия е неспособността й да отмъсти на онези, които й причиняват вреда: „Ние не отмъщаваме за нищо!“ Едно от оплакванията, които той повдигна, се отнасяше конкретно до Пригожин: „Петнадесет пилоти загинаха по време на бунт! Така? Кой отговори вместо тях? Никой!" каза той.

Вследствие на краткотрайния бунт през юни Соловьов и неговите гости във „Вечерта с Владимир Соловьов“ бяха ужасени, че на шефа на Вагнер е оставено да живее след похода му към Москва. Членът на Държавната дума Андрей Гурульов, пенсиониран заместник-командир на 58-ма общовойскова армия на Южния военен окръг, каза, че „предателите трябва да бъдат унищожени“ и призова Пригожин и Уткин да се самоубият, преди куршумът да ги намери. „Няма други възможности за предателите“, подчерта той.

Наемниците на Вагнер се разбиват и ридаят в храма на мъртвия си шеф

През юли Едуард Петров, който ръководи правните програми Production Service, настоя, че наказателните разследвания срещу Пригожин далеч не са приключили, докато различни държавни медии представят Пригожин и вагнеровците като група неприлични персонажи, осъдени за множество срамни престъпления.

Въпреки тази по-ранна позиция. , Соловьов твърди, че не е имало координирана медийна кампания за опетняване на Пригожин, наричайки го „герой на Русия“. Той призова бойците на Вагнер да превземат Киев „в чест на Пригожин“ и призова зрителите да помислят кой има полза от смъртта на Пригожин, като посочи французите, американците и украинците като най-вероятните виновници.

Сопецът, След това Евгений Тишковец се включи със собствената си теория за самолетната катастрофа. Той обвини времето.

Прочетете повече в The Daily Beast.

Получавайте най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР