Марион Бартоли е едно доста познато име в световния женски

...
Марион Бартоли е едно доста познато име в световния женски
Коментари Харесай

Шампионка от Уимбълдън призова за революция в тениса

Марион Бартоли е едно много познато име в международния женски тенис. Французойката освен стигна до № 7 в света, само че и може да се похвали с купа от Големия шлем. Френската тенисистка победи на Уимбълдън през 2013 година и несъмнено остави името си в историята.

Сега Бартоли направи много забавно изявление, като засегна тематиката за разпределението на парите в международния тенис. Тя намерено атакува играещите двойки и прикани виновните фактори към промяна на цялостната система.

„ Не съм съгласна с парите, които се получават в тениса. Според мен средствата не се разпределят вярно. Смятам, че хората, които играят двойки несъмнено заслужават по-малко финансови доходи. Играта на сингъл е доста по-трудна и изисква ужасно доста старания. Парите, които отиват за двойковите шампионати, умерено могат да бъдат дадени на тенисистите, които играят квалификации и дават всичко от себе си, с цел да попаднат в главната скица на всеки един шампионат. Съгласна съм да се организират и надпревари при двойките, само че съгласно мен двойки може да има единствено на олимпиада или шампионат от Шлема. Животът на всеки един тенисист, който играе на сингъл е доста по-труден. Ти си самичък на корта, пътуваш всяка седмица, играеш мач след мач, нещата би трябвало да се трансформират. Мъжете и дамите, които посвещават цялата си кариера, с цел да станат огромни спортисти заслужават повече. Призовавам да не се отделят толкоз финанси за двойките, а да се намерения по какъв начин да се помогне на по-ниско ранкираните състезатели и всички хора, които играят квалификации всяка седмица или пък се мъчат по чаланджърите “, разяснява Бартоли.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР